Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Wildlands Adventure Zoo Ontdek het wereld(s) erfgoed van Drenthe Hunebed Centrum Borger De natuur in! Fietstransferium Orvelte uitgelicht Evenementen & Activiteiten Drenthe biedt nog meer… Westen Mode Warenhuis Vanderveen - Levendig Musselkanaal Warenhuis Vanderveen Assen De Bonte Wever - Schatkamers van ZuidWest Drenthe De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Vesting Bourtange Drouwenerzand Attractiepark

Drenthe, Oerprovincie van Nederland

Wanneer het leven draait om overvolle agenda’s en continue bereikbaarheid is het soms tijd om de wereld om je heen even op pauze te zetten. Terug naar de basis, samen tijd doorbrengen en nieuwe herinneringen maken. Wakker worden in stilte. Fietsen door ongerepte bossen of wandelen over eindeloze heidevelden. Goede verhalen en stoere avonturen. Dat vind je in Drenthe, Oerprovincie van Nederland.

Alle ruimte

Met drie Nationale Parken, nog meer prachtige natuurgebieden én een enorme hoeveelheid aan rust kun je hier goed bijtanken. Of je nu van fietsen of van wandelen houdt; je route is in een mum van tijd uitgestippeld. Je komt langs paarse heidevelden, bossen, riviertjes, plassen en zandverstuivingen. Ongetwijfeld kom je oog in oog te staan met Schotse Hooglanders, heideschapen of reeën. Trek de Drentse natuur in en geniet van de kleine dingen die het leven zo bijzonder maken.

Indrukwekkende verhalen

Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. Hier reis je zo 5000 jaar terug in de (oer)tijd. Waan je in de tijd van ijstijden, mammoeten en hunebedden. Spannend en mysterieus. Ontdek het verhaal van Vincent van Gogh, die drie maanden in Drenthe verbleef. Beleef verhalen uit lang vervlogen tijden die ook nu nog zichtbaar zijn in de Koloniën van Weldadigheid. De Oerprovincie van Nederland komt pas echt tot leven als je de verhalen kent.

Stoere avonturen

Voor de bikkels onder ons is er ook genoeg te doen. Maak een pittige veldrit op je mountainbike. Spring in een zwemplas midden in de bossen. Laat je kinderen heerlijk klimmen & klauteren, hutten bouwen en vies worden in een speel- en klimbos, of bezoek een stoer attractiepark. Kriebels in je buik gegarandeerd!

Altijd iets te doen

Tentoonstellingen, fairs, bijzondere theatervoorstellingen, wielerevenementen en races op het TT Circuit. Drenthe staat ook dit jaar weer bol van leuke activiteiten voor jong en oud. We hebben de leukste evenementen voor aankomend seizoen voor je op een rij gezet.

Kijk voor meer tips en inspiratie op www.drenthe.nl.

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Marketing Drenthe.

Teksten
Marketing Drenthe
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter

Fotografie
Jesaja Hizkia, Karin Broekhuijsen, Sjoerd Bracke, Cuno de Bruin, Chris Dunnink, Knelis, Kim Stellingwerf, Dick Soepenberg/Sportfoto Photoagency, Photo Frank, Anneke Bloema.

Mei-september 2024

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media of Marketing Drenthe hier toestemming voor hebben gegeven. ETT Media en Marketing Drenthe zijn niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: