Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Warenhuis Vanderveen Oer Drenthe ongerepte natuur Fietstransferium De culturele erfenis van Van Gogh blijvend zichtbaar Drents Museum Veenhuizen uitgelicht Vaart in Assen De lente is in aantocht! 5x bijzondere plekken Schatkamers van Zuidwest-Drenthe Evenementen & Activiteiten Drouwenerzand Ontdek de charme van de hoofdstad Onbezorgd genieten De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Levendig Musselkanaal Westenmode East Side Story - De schatkamers van Zuidwest-Drenthe Drenthe biedt nog meer... Stichting gedeelde verhalen Vervolg Drenthe biedt nog meer... Hortus Botanicus Haren

Restaurant Narline

ZuidWOLDE

7 dagen per week geopend www.narline.nl

Evenementen bij Warenhuis Vanderveen Assen

7 juli - 27 augustus

Warenhuis Vanderveen Assen
Expositie ‘Young Blood’, door acht nieuwe leden van het Drents Schildersgenootschap, in de warenhuisgalerie DSG op de tweede etage.

21 - 24 september

Warenhuis Vanderveen Assen
Vanderveen op Stelten - vierdaags warenhuisfestival met shows, demo’s, instore optredens, boekpresentaties, proeverijen et cetera


Warenhuis Vanderveen Assen valt internationaal in de prijzen

Toekenning van de Europese retail jaarprijs ‘EK Passion Star’ én van de Amerikaanse retail jaarprijs ‘GIA Retail Excellence’ binnen een paar maanden, dát is nog niet eerder vertoond. Het overkwam Warenhuis Vanderveen in Assen. Warenhuisdirecteur Nico Vanderveen vertelt hierover.

Kun je iets meer vertellen over deze awards?

“De EK Passion Star Award geeft aan dat je hoge ogen hebt gescoord op de criteria ‘passievol ondernemerschap’ en ‘onderscheidend winkelconcept’. Dat de Europese jury ons warenhuis aanwees, was een hele eer en een bijzondere ervaring. De GIA Retail Excellence Award kregen we als beste winkel op het gebied van koken en tafelen van Nederland. Bij de wereldfinale in Chicago eindigden we in de top-25. De jury was met name onder de indruk van de productkennis en de klantvriendelijkheid van ons afdelingsteam.”

Is de shop Koken & Tafelen een belangrijk onderdeel van jullie warenhuis?

“Jazeker! De zestig warenhuisafdelingen vormen samen een gezellig ‘grand magasin’, met een gespecialiseerd aanbod van producten en diensten. In die zin zijn álle zestig shops onmisbaar en belangrijk. Het warenhuis biedt bijvoorbeeld ook mode, parfumerie, speelgoed, meubelen, delicatessen en wellness.”

Wat zal de oprichtster van het warenhuis ervan hebben gevonden?

“Ha - ja, mijn overgrootmoeder was eind 19e eeuw onder de indruk geraakt van de grootwarenhuizen in Parijs, Londen en Sint Petersburg. In 1897 begon ze voor zichzelf in Assen en in samenwerking met tientallen vakspecialisten werd het warenhuis in de daaropvolgende 125 jaar uitgebouwd tot het op één na grootste van Nederland.”

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: