Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Warenhuis Vanderveen Oer Drenthe ongerepte natuur Fietstransferium De culturele erfenis van Van Gogh blijvend zichtbaar Drents Museum Veenhuizen uitgelicht Vaart in Assen De lente is in aantocht! 5x bijzondere plekken Schatkamers van Zuidwest-Drenthe Evenementen & Activiteiten Drouwenerzand Ontdek de charme van de hoofdstad Onbezorgd genieten De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Levendig Musselkanaal Westenmode East Side Story - De schatkamers van Zuidwest-Drenthe Drenthe biedt nog meer... Stichting gedeelde verhalen Vervolg Drenthe biedt nog meer... Hortus Botanicus Haren

East Side Story

Een theatrale en muzikale reis van kamp naar Molukse woonwijk

Van 31 mei tot en met 12 juni presenteert ADAK East Side Story, een avondvullende theaterbelevenis op drie verschillende locaties in Drenthe. Bezoekers maken een theatrale en muzikale reis van voormalig kamp Schattenberg naar de Molukse wijk in Bovensmilde. Een avond vol verhalen, muziek, theater en heerlijk eten.

Schattenberg herbeleven

East Side Story begint in herinneringscentrum Kamp Westerbork. Na de oorlog werden daar ruim tweeduizend Molukkers gehuisvest. De naam veranderde in Schattenberg. Speciaal voor East Side Story wordt hier een deel van het kamp herbouwd. Bezoekers worden in kleine groepen door het kamp geleid en omringd door theatrale taferelen en scènes over het dagelijks leven in Schattenberg.

Heerlijk eten en muziek

Daarna gaan de bezoekers naar de nabijgelegen Camping de Vogelpoel in Hooghalen om in een gemoedelijke festivalsfeer te genieten van heerlijke Molukse en Nederlandse gerechten. Uiteraard met muziek!

Een verhaal in De Molukse wijk

Midden in de Molukse wijk in Bovensmilde speelt het slot van de voorstelling. De tribune kijkt uit op twee woningen, die het decor vormen van het verhaal van Molukse mensen die in een nieuwe wijk terechtkomen en een tussenweg moeten zien te vinden in het behouden van Molukse gewoontes en het integreren in de Nederlandse samenleving. Gezien vanuit het toen en vanuit het nu.

Acteur Roger Goudsmit is een bekend gezicht van Aan de Andere Kant. Ook in East Side Story speelt hij een hoofdrol.

Meer informatie: www.eastsidestory.nl

Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal

Samen maar toch uniek. Dat zijn de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe: Miramar Zeemuseum, OERmuseum en Museum Valse Kunst. Nog nooit in deze musea geweest? Plan dan zeker een bezoek.

Getroffen door de schoonheid van haar eerst gevonden schelp begint mej. Warners schelpen te verzamelen. Haar verzamelwoede -ze reist in haar eentje over de wereld en bezoekt ruim 80 landen – leidt uiteindelijk tot Miramar Zeemuseum: een verzameling bijzondere schelpen, krabben en koralen, maar ook dagboeken, foto’s en brieven. Vanaf april 2023 is in Miramar de wisseltentoonstelling “Oog in oog met de walvis”. Voor nadere informatie verwijzen we naar miramar-zeemuseum.nl

‘Reis door de Tijd’ in het OERmuseum. Vanaf de laatste ijstijd met een levensechte mammoet via de neanderthalers en rendierjagers naar de steentijd met z’n hunebedbouwers. De reis eindigt in de bronstijd en de ijzertijd. Veel archeologische vondsten komen uit de directe omgeving. Vanaf april 2023 is er de tentoonstelling OERfashion, waarin kleding, materialen, gereedschappen en sieraden door alle archeologische tijdperken tot en met het heden worden getoond. Check oermuseum.nl voor workshops, wandelingen, fietstochten en lezingen.

Het werk van beroemde kunstenaars als Appel en Picasso wordt vaker vervalst dan je denkt. Wat beweegt meestervervalsers?

Je hoort het verhaal in Museum Valse Kunst. Het museum heeft een unieke verzameling vervalsingen. De collectie groeit ook door schenkingen en stukken die veilinghuizen uit de handel hebben genomen. Het museum heeft verder een internationale collectie glaskunst. Check museumvalsekunst.nl.

Kidsactiviteiten OERmuseum

Is het echt of is het vals?

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: