Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Warenhuis Vanderveen Oer Drenthe ongerepte natuur Fietstransferium De culturele erfenis van Van Gogh blijvend zichtbaar Drents Museum Veenhuizen uitgelicht Vaart in Assen De lente is in aantocht! 5x bijzondere plekken Schatkamers van Zuidwest-Drenthe Evenementen & Activiteiten Drouwenerzand Ontdek de charme van de hoofdstad Onbezorgd genieten De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Levendig Musselkanaal Westenmode East Side Story - De schatkamers van Zuidwest-Drenthe Drenthe biedt nog meer... Stichting gedeelde verhalen Vervolg Drenthe biedt nog meer... Hortus Botanicus Haren

Drenthe biedt nog meer…

Ontdek de Nationale Parken

Drenthe heeft prachtige natuurgebieden en telt maar liefst drie Nationale Parken, met ieder zijn eigen karakter. Kijk je ogen uit bij het uitgestrekte heidegebied van het Dwingelderveld. Duik de bossen in van het Drents-Friese Wold of laat je meevoeren langs de 28 kilometer lange beek die door het Drentsche Aa gebied slingert.

Overnacht in een cabiner midden in de natuur

Even helemaal back to basic, ver van de bewoonde wereld. En dat gewoon in Nederland. Je kunt kiezen voor één of meer nachten in één cabin of een meerdaagse wandeltocht langs verschillende cabins. Meer lezen over deze avontuurlijke trip? Kijk dan op drenthe.nl/cabiner.

Col du VAM

Ben je een sportieve fietser? Bedwing de VAM-berg met een hoogte van 56 meter. Pak je mountainbike en volg het spectaculaire parcours met veel dalen en pittige klimmetjes. Fiets over ‘rockgardens’, een houten vlonder van 300 meter lang en een drijvende waterbrug met een lengte van 60 meter. Ook voor de racefiets zijn er uitdagende routes uitgezet. Welke kies jij?

Wandelroutes voor kinderen

Houd je van wandelen? Dit zijn de leukste wandelingen waar kinderen lekker kunnen spelen, klimmen en ravotten:

  • Kinderwandelroute Ipsenwips Kabouterpad
  • Tussen de boomtoppen lopen bij het Boomkroonpad
  • Roekpad Echten
  • Laarzenpad Norg
  • Beleefpark Dwingeloo
  • Houten pad van Theodoor

Sterren kijken in Drenthe

In Drenthe kun je heel goed sterren kijken. Dat komt door de schone lucht en het weinige kunstlicht. Niet zo gek dus dat juist hier verschillende sterrenwachten en radiotelescopen te vinden zijn, zoals op het Dwingelderveld en in Hooghalen. In de Science Hub in Dwingeloo maak je een reis door de Melkweg en leer je alles over radiosterrenkunde. Of loop het Melkwegpad bij Hooghalen. Hier kom je enorme telescopen tegen en ontdek je alle geheimen van het heelal. Kijk voor meer informatie op www.drenthe.nl/sterrenkijken.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: