Voorpagina Voorwoord Tintengroep Join Us - VIP! Assen - Zoo-vaardig Cedin Financiële problemen of zorgen? Sport- en cultuurfonds De Laatste Eer Buurtbemiddeling in de gemeente Assen - Mijn Buurt Assen - STILA Preventiefonds Mijn Buurt Assen Altijd een wijkgebouw dat bij jou past Cliëntondersteuning - Laat jouw stem horen - Cliëntenraad Mantelzorgers - Bierens van Boven Advocaten Vanboeijen - Accolade Zorg Accolade Zorggroep Woonservice Drenthe - DNK Assen CKC Drenthe - Assen Sportstad CKC Drenthe
in de gemeente Assen 

Heeft jouw kind moeite met het maken van vrienden?

In Nederland voelt 11% van de jongeren zich sterk eenzaam. Dat zijn gemiddeld 3 leerlingen per schoolklas. Om ernstige gevolgen, zoals o.a. vroegtijdig schoolverlaten, te voorkomen is het belangrijk dat deze jongeren geholpen worden. In Assen is Vaart Welzijn gestart met Join Us.

Maak vrienden bij Join Us!

Voelt jouw kind zich vaak alleen? Terwijl hij/zij/het graag leuke dingen wil doen met leeftijdsgenoten? In Nederland wonen veel jongeren die het moeilijk vinden om vrienden te maken. Ze willen wel, maar weten niet zo goed hoe. Join Us helpt hierbij! Om de week ontmoet een aantal jongeren elkaar ergens in Assen. Tijdens de bijeenkomsten zijn er ervaren begeleiders aanwezig die helpen met het maken en behouden van nieuwe vrienden!

Join Us is er voor jongeren!

Join Us is er voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar die zich alleen voelt en zin heeft om daar verandering in te brengen. Bij Join Us vinden we het leuk als je komt!

Wat doe je bij Join Us?

Bij Join Us doe je veel leuke dingen en helpen we je sociaal sterker te worden. Samen met andere jongeren bedenk en organiseer je allerlei (online) activiteiten. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet. Daarbij leer je hoe je iets kunt organiseren. Denk aan een avondje gamen, spelletjes doen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen en nog veel meer toffe dingen!

Meer informatie?

Denk je dat Join Us iets is voor jouw kind en woon je in de gemeente Assen? Bekijk dan de website voor meer informatie: www.vaartwelzijn.nl/nieuws/­maak-vrienden-bij-join-us/

Vrijwilligerswerk in de gemeente Assen

Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet voor anderen en/of de samenleving. Meestal is dat bij een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. Denk daarbij aan zorg, welzijn, sport, cultuur en/of onderwijs. Het werk kost de arbeidsmarkt geen banen en komt niet in de plaats van een betaalde baan.

Wie doen vrijwilligerswerk?

Uit onderzoek van 2020 blijkt dat maar liefst 44% van de Nederlandse bevolking van 15 jaar of ouder zich minstens één keer per jaar heeft ingezet als vrijwilliger voor een organisatie of vereniging. Dat was iets minder dan het jaar ervoor (49% in 2019) en dat zal ongetwijfeld met corona te maken hebben gehad.

Mensen tussen de 35-45 jaar doen het meeste vrijwilligerswerk, voornamelijk op school, bij de sportvereniging of jeugdwerk. Het is duidelijk gerelateerd aan de kinderen. Mensen boven de 55 jaar zijn het meest actief bij organisaties in de verzorging en levensbeschouwelijke organisaties. In de categorie 65-75 jaar zijn de meeste vrijwilligers actief binnen zorgorganisaties en levensbeschouwelijke organisaties.

Vrouwen doen meer vrijwilligerswerk dan mannen, voornamelijk op school, de verzorging en levensbeschouwelijke organisaties. Mannen zijn vaker actief in de sport, hobbyvereniging, vakbond en politieke organisaties. Gemiddeld besteden vrijwilligers 4,2 uur per week aan vrijwilligerswerk.

Motivatie voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zetten zich om de meest uiteenlopende redenen in. Omdat ze invulling zoeken voor hun vrije tijd, zinvol bezig willen zijn, een vereniging overeind willen houden, anderen willen helpen met hun dagelijkse dingen, omdat ze zichzelf willen ontwikkelen of omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen. Gemene deler van vrijwillige inzet is dat het iets goeds met je doet.

meer informatie?

Zoek je passend en leuk vrijwilligerswerk, is je organisatie op zoek naar vrijwilligers of wil je meer informatie? Dan ben je bij VIP! Assen aan het juiste adres!

www.vipassen.nl
[email protected]
06-51 32 62 39


Lekker in je vel met: Zoo-vaardig!

Vanuit Vaart Welzijn wordt er een sociale vaardigheidstraining aangeboden voor kinderen van de basisschool. Deze training is voor kinderen die willen oefenen met hun sociale vaardigheden.

Het helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen en steviger in je schoenen te staan. In de training wordt geoefend met: stevig staan, contact maken en vasthouden, leren grenzen stellen en nee zeggen, omgaan met gevoelens en het geven van je mening. In deze nieuwe training is er ook aandacht voor een stukje positieve gezondheid, door het maken van een ontspanplan.

In een groep oefen je samen door middel van spelletjes en opdrachten. Het helpt kinderen in stapjes om meer op te komen voor zichzelf en daarmee levert dat een positieve bijdrage aan hun zelfvertrouwen.

De training is geschikt voor kinderen van de basisschool, groep 5, 6, 7 en 8.

Kijk voor meer informatie op www.vaartwelzijn.nl/opvoeden-en-­opgroeien/training-powerkidzzz/.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: