Voorpagina Voorwoord Tintengroep Join Us - VIP! Assen - Zoo-vaardig Cedin Financiële problemen of zorgen? Sport- en cultuurfonds De Laatste Eer Buurtbemiddeling in de gemeente Assen - Mijn Buurt Assen - STILA Preventiefonds Mijn Buurt Assen Altijd een wijkgebouw dat bij jou past Cliëntondersteuning - Laat jouw stem horen - Cliëntenraad Mantelzorgers - Bierens van Boven Advocaten Vanboeijen - Accolade Zorg Accolade Zorggroep Woonservice Drenthe - DNK Assen CKC Drenthe - Assen Sportstad CKC Drenthe
in de gemeente Assen 

Langer zelfstandigthuis wonen

We worden steeds ouder. Dat betekent dat de totale groep senioren in Nederland steeds meer stijgt. Wat ook stijgt, is de wens om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Uit onderzoek blijkt dat behoud van zelfstandigheid en een prettige woonomgeving belangrijke redenen hiervoor zijn. Zelfstandig wonen maakt gelukkiger en levensloopbestendige woningen bieden hierin een welkome oplossing.

In een levensloopbestendige woning is alles gelijkvloers. Dat betekent dat je kunt wonen, koken, slapen en douchen op de begane grond. Woonservice vindt het belangrijk dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En daarom bouwt Woonservice in de wijk Lariks in Assen het appartementencomplex Larikshof.

Nieuw appartementencomplex Larikshof

Het appartementencomplex Larikshof bestaat uit vier woonlagen met in totaal 44 appartementen voor 55+’ers. In het complex komt een lift.

De appartementen zijn geheel gelijkvloers en ongeveer 72 m2 groot. Ieder appartement beschikt over twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken en een ruimte voor de wasmachine en andere spullen. De badkamer heeft een douche en een toilet. Ook heeft elk appartement nog een apart toilet. En op de begane grond is voor ieder huishouden een berging. Eén type appartement beschikt zelfs over twee bergingen. De externe berging zit in het gebouw op de begane grond. De appartementen voldoen aan de huidige nieuwbouweisen. Ze zijn daardoor goed geïsoleerd, energiezuinig en gasloos.

Grenzend aan het Lariksbos

Otto Lugers, projectleider nieuwbouw: “We bouwen twee gebouwen, die door een galerij met elkaar verbonden worden. Zo zorgen we voor een open sfeer en doorkijk. Tussen de gebouwen ontstaat dan een openbare binnentuin. De balkons hebben uitzicht op de binnentuin. Vanuit de binnentuin is er een doorgang naar het Lariksbos. Als alles volgens planning verloopt, worden de appartementen rond de jaarwisseling van 2024/2025 opgeleverd.”

Meer informatie?

De appartementen worden op een later moment aangeboden via www.thuiskompas.nl. Heeft u interesse in een appartement? Schrijf u dan alvast gratis in bij Thuiskompas als woningzoekende


Je weg vinden in de digitale wereld

De wereld wordt steeds digitaler. Waardoor het niet voor iedereen even makkelijk is om belangrijke zaken goed te regelen. Bijvoorbeeld in het contact met de dokter, gemeente, woningcorporatie of belastingdienst. Dit gaat allemaal via je computer, smartphone of tablet. Maar wat doe je als je niet weet hoe een computer werkt? Of hoe je naar een website gaat?

Gratis digitale hulp

Bij de bibliotheek in De Nieuwe Kolk kan iedereen terecht voor gratis digitale hulp. Je kunt langskomen op de spreekuren of meedoen met cursussen over leren werken met de computer, het internet en DigiD. Of voor het leren werken met digitale zorg en de hierbij horende digitale zorg apps van bijvoorbeeld het ziekenhuis. Ook is er een Informatiepunt Digitale Overheid voor al je vragen over digitaal contact met de overheid.

Informatiepunt Digitale Overheid

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek helpt een medewerker van de bibliotheek je bij het vinden van informatie over bijvoorbeeld DigiD, medische apps, Thuiskompas, belastingtoeslagen, verlenging van je rijbewijs en gemeentelijke subsidies en toeslagen.

Daarnaast kun je hulp krijgen bij het invullen van gegevens voor het aanvragen, wijzigen of gebruik van digitale diensten.

De medewerker kijkt samen met je waar je de juiste informatie op het internet kunt vinden. Of de medewerker laat zien waar je gegevens moet invullen en wat je hiervoor nodig hebt. Het kan gebeuren dat we je niet gelijk kunnen helpen, omdat we zelf eerst even moeten nazoeken hoe iets in elkaar steekt. Vanwege de privacy mag een medewerker van de bibliotheek geen persoonlijke gegevens inzien of invullen.

Bij het Informatiepunt kun je ook langskomen voor meer informatie over gratis deelname aan de cursussen en spreekuren, zoals het Digitaal Spreekuur SeniorWeb. Regelmatig start er een nieuwe cursus in De Nieuwe Kolk en de spreekuren zijn wekelijks te bezoeken.

Meer informatie?

Kijk eens op www.dnk.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: