Voorpagina Voorwoord Tintengroep Join Us - VIP! Assen - Zoo-vaardig Cedin Financiële problemen of zorgen? Sport- en cultuurfonds De Laatste Eer Buurtbemiddeling in de gemeente Assen - Mijn Buurt Assen - STILA Preventiefonds Mijn Buurt Assen Altijd een wijkgebouw dat bij jou past Cliëntondersteuning - Laat jouw stem horen - Cliëntenraad Mantelzorgers - Bierens van Boven Advocaten Vanboeijen - Accolade Zorg Accolade Zorggroep Woonservice Drenthe - DNK Assen CKC Drenthe - Assen Sportstad CKC Drenthe
in de gemeente Assen 

Financiële problemen of zorgen? Blijf er niet mee zitten!

Iedereen heeft last van de hoge prijzen in de supermarkt en van de energiekosten. Schaam je niet als je financiële problemen hebt. Blijf er niet mee zitten maar neem contact op.

Dat kan via de gemeente op diverse manieren, zoals via het Klant Contact Centrum, het aanmeldteam Zorg & Welzijn of bij de balie op het stadhuis. Maar het kan ook bij jou in de wijk via de buurtteams van Vaart Welzijn of via andere organisaties zoals Werkplein Drentsche Aa of vrijwilligersorganisaties als Humanitas en Schuldhulpmaatje. In Assen werken we goed samen met alle organisaties die hulp bieden bij financiële problemen. We verwijzen naar elkaar door als dat beter past. Soms komen mensen in aanmerking voor regelingen als de Maatwerkregeling Gebruiksgoederen of het Sport- en Cultuurfonds, of kan men voor de kinderen terecht bij het Kindpakket.

Het belangrijkste is: blijf er niet mee zitten en neem contact op!

Kijk op www.assen.nl/geldzaken-en-geldzorgen voor alle regelingen.


Lukt het niet om de vaste lasten te betalen?

Stel, de rekeningen lopen op en je kunt niet alles deze maand betalen. Je kiest om wel de huur te betalen maar niet de zorgverzekering. Een maand later moet je misschien weer een keuze maken tussen welke vaste lasten je wel betaalt en welke niet. Daardoor kan het zijn dat je betalingsachterstanden krijgt en dat die iedere maand oplopen.

Het waterbedrijf, energieleverancier, verhuurder of zorgverzekeraar is verplicht bij de gemeente te melden als iemand de rekening niet kan betalen.

We willen voorkomen dat de betalingsachterstanden hoger worden en dat er daardoor schulden ontstaan of oplopen. De gemeente neemt dan contact met je op om te kijken hoe we kunnen helpen.

In de gemeente werken verschillende organisaties samen om inwoners te helpen bij geldzaken. Denk hierbij aan Vaart Welzijn, Werkplein Drentse Aa (WPDA), de GKB en diverse vrijwilligersorganisaties.

Je kunt een afspraak maken voor gratis hulp en advies. We vertellen dan wat we kunnen doen. Neem contact op met het team van Zorg & Welzijn via 088-123 09 99 of [email protected]. We helpen je graag!


Humanitas Thuisadministratie: weer greep op je geldzaken

Geldzaken of administratie bijhouden; het is niet voor iedereen even makkelijk. En door omstandigheden kun je ook nog eens het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld na het overlijden van je partner, bij een scheiding, of wanneer je je baan kwijtraakt. Thuisadministratie helpt je om weer greep te krijgen op jouw financiën.

Slecht inzicht in de administratie leidt vaak tot andere, grotere problemen. Blijf niet te lang rondtobben, maar laat je helpen. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks.

Meer informatie?

klik hier om meer te weten te komen over Thuisadministratie.

De VoorzieningenWijzer

helpt je geld te besparen

Samen met woningcorporatie Actium en Werkplein Drentsche Aa (WPDA) biedt Vaart Welzijn een VoorzieningenWijzer aan. De VoorzieningenWijzer helpt om inzicht te krijgen in op welke kosten je kunt besparen.

De consulent VoorzieningenWijzer neemt samen met jou de VoorzieningenWijzer door. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie wordt gekeken of je gebruik maakt van alle regelingen en voorzieningen en of je kan besparen op bijvoorbeeld je zorgverzekering. Kun je besparen? Dan helpen we je met aanvragen. Makkelijk en snel!

Stap 1:

Bij jou thuis nemen we de papieren door.

Stap 2:

Wij laten zien waar je recht op hebt en of je kan besparen.

Stap 3:

Wij geven advies en helpen je met aanvragen.

MEER WETEN?

De VoorzieningenWijzer is gratis. Wil je meer weten over de VoorzieningenWijzer of een afspraak maken met één van onze medewerkers? Neem dan contact op met het buurtteam in jouw wijk. Wij zijn bereikbaar via email: [email protected] en het zorg en welzijn nummer 088-123 09 99.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: