Voorpagina Voorwoord Tintengroep Join Us - VIP! Assen - Zoo-vaardig Cedin Financiële problemen of zorgen? Sport- en cultuurfonds De Laatste Eer Buurtbemiddeling in de gemeente Assen - Mijn Buurt Assen - STILA Preventiefonds Mijn Buurt Assen Altijd een wijkgebouw dat bij jou past Cliëntondersteuning - Laat jouw stem horen - Cliëntenraad Mantelzorgers - Bierens van Boven Advocaten Vanboeijen - Accolade Zorg Accolade Zorggroep Woonservice Drenthe - DNK Assen CKC Drenthe - Assen Sportstad CKC Drenthe
in de gemeente Assen 

Een nieuwe woonlocatie met zorg dichtbij!

Jan Vos (85) woonde altijd zelfstandig, tot hij in 2021 op advies van de huisarts op zoek moest naar een nieuwe woonlocatie met zorg dichtbij. Zijn zoektocht eindigde bij woonzorgcentrum ArendState van Accolade Zorg in Assen. Na een woelige start voelt hij zich er inmiddels helemaal thuis.

Niet meer zelfstandig

Jan vertelt openhartig over wat ertoe leidde dat hij niet meer zelfstandig thuis kon wonen. “Onderweg naar het toilet ben ik ‘s nachts op de gang ten val gekomen. Het lukte mij niet om zelf op te staan. Ik heb dus een paar uur op de grond in de kou gelegen. Dat was geen pretje.” Zijn vriendin, met wie hij de volgende ochtend een afspraak had, schakelde bij aankomst meteen de hulpdiensten in.

Een nieuwe woonplek

Na zijn herstel was het niet meer verantwoord om alleen te blijven wonen. ArendState viel als woonzorgcentrum positief op: vlakbij het centrum van Assen, makkelijker bereikbaar voor zijn kinderen en grote appartementen met genoeg beweegruimte voor zijn rollator.

Jan woont er nu zo’n anderhalf jaar met veel plezier. “Een nieuw appartement, nieuwe mensen en genoeg te doen. In het begin kwam er heel veel op mij af, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat er goed naar me werd geluisterd. Ik heb mijn draai snel gevonden.”

Wensen en behoeften centraal

Zorgconsulente bij Accolade Zorg Rianne Havinga vult hem aan: “Zeker de eerste zes weken kunnen heel intens zijn, zoals bij elke verhuizing. Naast de dagelijkse zorg en ondersteuning zijn er diverse wekelijkse activiteiten. Zoals een gezamenlijke kerkdienst, spelletjesmiddagen, schilderen of beweegactiviteiten zowel binnen als buitenshuis.

We kijken wat het beste bij de bewoner past en dat is een kwestie van uitproberen. Door middel van een vast contactpersoon en een persoonlijk zorgplan, zorgen we dat de wensen en behoeften van de bewoner centraal blijven staan.”

Meer informatie?

Hebt u vragen over wonen bij ArendState? Dan kunt u contact opnemen met zorgconsulente Rianne Havinga via [email protected].

Het hoofdkantoor is bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer 0592 76 33 30 van 9.00 -16.00 uur.

Of kijk eens op de website: accoladezorg.nl/locatie/arendstate/


“Mooier en dankbaarder werk dan dit is er niet

Riekelt Kater (23) werkt nu ruim twee jaar bij Vanboeijen. Als begeleider op een locatie voor wonen en dagbesteding in Broekhuizen begeleidt hij bewoners en cliënten met een verstandelijke beperking. “Dit werk geeft me meer energie dan dat het me kost.” 

“Op mijn vijftiende wist ik het al: ik wil de zorg in. Vier jaar geleden studeerde ik af aan de mbo-4 opleiding ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’. Na wat tijdelijke banen in de zorg, kon ik in 2021 bij Vanboeijen aan de slag. Werken met uitdagende doelgroepen is mijn passie, vooral vanwege het onvoorspelbare karakter. Onverwachte momenten houden me scherp; hoe meer chaos, hoe meer ik gefocust ben.”

Met je handen op de rug

“We zorgen ervoor dat bewoners en cliënten een normale dag ervaren door hulp bij persoonlijke verzorging, dagelijkse routines en begeleiding bij activiteiten zoals schilderen en vogelhuisjes maken.

Meer informatie?

Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen en begeleiden. Wil jij bijdragen aan een goed leven voor de bewoners en cliënten bij Vanboeijen? Kijk voor onze vacatures op www.vanboeijen.nl.

Wil je meer lezen over Riekelt zijn baan als begeleider bij Vanboeijen? Klik hier voor het hele verhaal.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: