Voorpagina Voorwoord Bataviastad Fashion Outlet Zeewolde biedt puur plezier Stichting Puur Zeewolde Lelystad zo veel te doen Van der Valk Hotel Lelystad Urk: Authentiek vissersdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee Evenementenkalender april Evenementenkalender mei - juni Evenementenkalender juni - juli - augustus Evenementenkalender september Wat te doen met de kids als het regent? Wat te doen met de kids als het regent? Vervolg Ontdek de unieke verhalen van de Noordoostpolder Almere: Ontdek de jongste en groenste stad van Nederland Dronten Zien, Doen & Beleven Marker Wadden - Wereldse Waterwerken - Batavia Stad

Zeewolde

Zeewolde

biedt puur plezier!

Op de bodem van de Zuiderzee ligt ons mooie dorp Zeewolde. Omgeven door water dat volop gebruikt wordt om recreatief te varen, te zeilen, te surfen en te suppen. Trek de wandelschoenen aan of pak de fiets en ga op ontdekkingstocht door een van de vele natuurgebieden. Strijk neer op een van de vele kindvriendelijke stranden en neem een verfrissende duik in het meer. Of bezoek een van de vele evenementen die deze zomer weer gepland zijn.

Het centrum heeft van alles wat: winkels met merken en speciaalzaken, snuisterijen, restaurants en cafés met een gezellig terras. Bijkomend voordeel, je parkeert hier nog overal gratis. Daarnaast biedt Zeewolde talloze overnachtingsmogelijkheden bij campings, B&B’s, groeps-
accommodaties en bungalowparken.

Dagje uitwaaien aan een van de stranden!

Zon, strand en water, er is volop keus in Zeewolde! Of je nu houdt van heerlijk liggen op het strand of de hele dag actief zijn, de stranden van Zeewolde vragen om ontdekt te worden.

De stranden zijn door het ondiepe water met name geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Wij vertellen je hieronder waar je moet zijn voor de beste strandbeleving.

Woldstrand - fijn zandstrand waar vooral de plaatselijke bevolking graag komt. Je vindt er een strand voor jonge gezinnen, jongeren, een algemeen strand, een surf- en hondenstrand. Een trekker voor met name de jeugd is het Atol, het verdiepte zwemgedeelte. Het strand is ook een echt festivalstrand, jaarlijks vindt hier bijvoorbeeld het Beachfestival plaats.

Erkemederstrand - het grootste strand van Zeewolde én Flevoland. Hier kun je genieten van maar liefst drie kilometer aan strand met hier en daar delen gras. Wil je met de hond uitwaaien op het strand, dan is dit de plek waar je moet zijn. Het Erkemederstrand is eerder uitgeroepen tot het leukste hondenstrand van Nederland.

RCN strand - net ten zuiden van het dorp ligt dit vakantiepark met strand. In een afgezet deel kunnen de kleintjes veilig in het water spelen en vanaf een ander deel kun je met een surfplank, sup of boot (ook verhuur) het water op.

Laakse strand - het meest rustige strand in Zeewolde. Het strand bestaat uit verschillende kleine strandjes aan het Nijkerkernauw, door rietvelden gescheiden. Een gedeelte van dit strand is gereserveerd voor naturisten.

Strand Beachclub De Eemhof - hier vind je een ruig zandstrand en grasveld. Voor mensen die even aan de waterkant willen uitrusten een leuke plaats, met uitzicht over het Eemmeer op Bunschoten-Spakenburg. Maar ook een prima locatie om actief bezig te zijn.

Strandpaviljoens

Sluit het dagje strand af met een lekker hapje en een drankje. Op de stranden van Zeewolde vind je diverse strandpaviljoens. Dit varieert van hip en trendy tot een ouderwetse gezellige familiestrandtent.

Kijk voor nog meer inspiratie op www.puurzeewolde.nl of download de meertalige Puur Zeewolde app.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:
Waterloopbos


Marker Wadden