Voorpagina Voorwoord Bataviastad Fashion Outlet Zeewolde biedt puur plezier Stichting Puur Zeewolde Lelystad zo veel te doen Van der Valk Hotel Lelystad Urk: Authentiek vissersdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee Evenementenkalender april Evenementenkalender mei - juni Evenementenkalender juni - juli - augustus Evenementenkalender september Wat te doen met de kids als het regent? Wat te doen met de kids als het regent? Vervolg Ontdek de unieke verhalen van de Noordoostpolder Almere: Ontdek de jongste en groenste stad van Nederland Dronten Zien, Doen & Beleven Marker Wadden - Wereldse Waterwerken - Batavia Stad

Marker Wadden

een natuurparadijs in het midden van Nederland

Is het mogelijk om de natuur te herstellen op plaatsen waar het niet zo goed gaat? En hoe doe je dat dan? In het Markermeer tussen Lelystad en Enkhuizen ligt een nieuwe eilandengroep: Marker Wadden.

Daar zie je met eigen ogen wat natuurherstel betekent. De eilanden zijn aangelegd om de natuur in het Markermeer een flinke impuls te geven. In enkele jaren is het gebied uitgegroeid tot een waar natuurparadijs voor vogels, vissen en planten. Op één van de eilanden zijn ook bezoekers welkom. Je wandelt er over het strand, over vlonderpaden en schelpenpaden tussen het riet en de moerassen. Onderweg kom je een uitkijktoren en drie vogelkijkhutten tegen. Daarna plof je neer op het terras van het eilandpaviljoen voor een drankje en een hapje totdat de boot je terugbrengt naar Lelystad. Ben je op zoek naar het echte eilandgevoel? Kom dan naar Marker Wadden!

Boek een ticket voor de veerdienst van Lelystad naar Marker Wadden op de website van Natuurmonumenten, de beheerder van de eilanden:
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/marker-wadden

Wereldse waterwerken

in een polderbos

© Bob Luijks

Sprookjesachtig groen, stromend water, afbrokkelende muurtjes en mysterieuze metalen bouwwerken. Rijksmonument Waterloopbos in Noordoostpolder ademt een bijzonder verhaal.

Decennialang onderzochten ingenieurs van het Waterloopkundig Laboratorium in dit polderbos wat de impact van getijden, golven en stromingen was op waterwerken in binnen- en buitenland. Inmiddels wordt er al tientallen jaren niet meer getest en zijn de modellen op veel plekken overwoekerd door de natuur. Dieren zoals de ijsvogel, juffers en libellen voelen zich er met al het stromende water prima thuis.

Ontdek het zelf en wandel één van de gemarkeerde wandelroutes door het unieke Waterloopbos. Onderweg vind je restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals Lagos, Libië, Thyborøn en Bangkok. Bezoek de gerestaureerde schaalmodellen Maasvlaktecentrale en Golfbak en laat je verrassen door het imposante kunstwerk Deltawerk//.

Kijk voor meer informatie op natuurmonumenten.nl/­waterloopbos.

Batavia Stad Fashion Outlet

VOORDELIG SHOPPEN KUN JE BIJ BATAVIA STAD OP DE BODEM VAN DE VOORMALIGE ZUIDERZEE.

In 2001 werd het eerste fashion outlet centre van Nederland geopend, gelegen in de Flevopolder, aan het Markermeer in Lelystad, nabij de Oostvaardersplassen. Wist je dat Batavia Stad Fashion Outlet grenst aan het grootste man-made natural park van de wereld, Nationaal Park Nieuw Land?

Houd je van shoppen en goede deals? Dan mag een bezoek aan Batavia Stad niet ontbreken
tijdens je verblijf. Batavia Stad is makkelijk bereikbaar, zowel met de auto, het openbaar vervoer, de boot als met de fiets.

De winkels bieden een ruime keuze aan stijlvolle collecties met altijd 30% tot 70% korting. Hier zijn meer dan 250 nationale en internationale merken te vinden met de laatste trends in mode, maar bijvoorbeeld ook in sieraden en keukenwaar. Een compleet dagje uit!

Batavia Stad Fashion Outlet is 7 dagen per week geopend. Tijdens vakanties of evenementen zijn er speciale openingstijden. Informeer bij de receptie van jouw verblijfsaccommodatie naar de VIP Day Pass voor 10% extra korting op de outlet prijzen bij de deelnemende merken. 


Kijk voor een overzicht van de merken, aanbiedingen, horeca specials, fietsroutes en actuele openingstijden op www.bataviastad.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:
Waterloopbos


Marker Wadden