Voorpagina Voorwoord Bataviastad Fashion Outlet Zeewolde biedt puur plezier Stichting Puur Zeewolde Lelystad zo veel te doen Van der Valk Hotel Lelystad Urk: Authentiek vissersdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee Evenementenkalender april Evenementenkalender mei - juni Evenementenkalender juni - juli - augustus Evenementenkalender september Wat te doen met de kids als het regent? Wat te doen met de kids als het regent? Vervolg Ontdek de unieke verhalen van de Noordoostpolder Almere: Ontdek de jongste en groenste stad van Nederland Dronten Zien, Doen & Beleven Marker Wadden - Wereldse Waterwerken - Batavia Stad

Almere

Almere: Ontdek de jongste en groenste stad van Nederland

Er samen even tussenuit? Almere is de perfecte bestemming voor jouw dagje uit in Flevoland. Bewonder moderne architectuur, kom tot rust in unieke natuurgebieden en shop jouw nieuwe garderobe in Almere Centrum. Of ontdek de leukste kinderactiviteiten. Lees snel verder voor de beste tips!

Unieke natuur op nieuw land

De natuur is altijd dichtbij in Almere. Bossen en parken liggen hier letterlijk om de hoek. Speur naar beversporen in het Almeerderhout, het grootste bos van Almere. Ontdek vogelparadijs de Lepelaarplassen en wie weet zie je de lepelaar, het baardmannetje of de ijs vogel. Of ga op safari in de Oostvaardersplassen Almere en spot de zeearend. Dit natuurgebied op de bodem van de voormalige Zuiderzee is uniek. Tip: vanaf Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders heb je prachtig uitzicht over het gebied.

Wereldberoemde architectuur

Almere is pas zo’n halve eeuw jong. En dat zie je! Verwacht hier geen historisch centrum met eeuwenoude grachten en monumentale panden. De stad is rijk aan moderne, bouwkundige hoogstandjes ontworpen door wereldberoemde architecten als Rem Koolhaas, René van Zuuk en Herman Hertzberger. Geen wonder dat Almere ook architectonisch gezien een internationaal geprezen bestemming is! Boek een City Walk bij VVV Almere of ga zelfstandig op pad met een audiotour of wandelroute door Almere Centrum en maak kennis met dit ‘architectuurmuseum in de open lucht’.

Eropuit met kinderen

Op zoek naar het ideale uitje voor het hele gezin? Kom klimmen en klauteren in de hoogste bomen bij Fun Forest Almere, bekijk bijzondere dieren en planten bij Almere Jungle of oefen de mooiste sprongen in trampolineparadijs Jumping Jack. Na zo’n actieve dag lusten jullie vast iets lekkers! Bij Smullen & Spelen genieten jullie van de lekkerste pannenkoeken en vermaken de kids zich prima in de grote speeltuin.

Shop en geniet

Shoppers opgelet! Almere Centrum is dé plek voor winkelliefhebbers: van topmerken tot mooie speciaalzaken en kleinere winkeltjes. Kom je met de trein, dan stap je midden in het centrum uit. Of parkeer de auto direct onder het centrum, waarna je zo de autovrije winkelstraten en gezellige horecapleinen op loopt. Het winkelgebied is 7 dagen per week geopend! Ideaal voor een dagje shoppen.

Culinair genieten

Je bezoek aan Almere is pas compleet na een lekkere lunch of smaakvol diner. Van vegan tot biologisch en van snelle hap tot uitgebreid tafelen: Almere heeft het allemaal. Dé culinaire hotspots in Almere Centrum vind je onder andere op de Grote Markt en het Belfortplein. Dineren met een maritiem tintje doe je in de havenkom van Almere Haven, bij de Noorderplassen of het IJmeer.

Meer over Almere?

Check www.visitalmere.com of breng een bezoek aan VVV Almere op De Diagonaal 199 in Almere.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:
Waterloopbos


Marker Wadden