Voorpagina Voorwoord ASVZ Humankind Kinderopvang- Thebe Thebe Veilig Thuis - Sociaal Meldpunt Tilburg ContourdeTwern ContourdeTwern Tilburg Toegang Tilburg Wat je moet weten over een burn-out Kayra Zorg - Siza Siza Als je uit elkaar gaat - Stoute Schoenen Amarant - Convivio Thuis Het Laar - Libra Eenzaamheid onder jongeren
in de gemeente Tilburg

ContourdeTwern: Nooit alleen

Bij ContourdeTwern geloven we in een samenleving waarin iedereen meetelt en iedereen mee kan doen. Daarom bouwen we samen met inwoners aan mooie wijken. Waar je fijn kunt wonen, waar je aansluiting vindt, en waar je mee kunt doen. En als dat even niet vanzelf gaat, dan helpen we. Hoe groot of klein je vraag ook is.

We zijn er voor alle Tilburgers. Bijvoorbeeld voor mensen die anderen willen helpen en zich inzetten voor hun buurt. Voor ouderen die zich eenzaam voelen. Voor kids bij wie het thuis soms lastig is. Voor mensen die op zoek zijn naar een leuke activiteit. Voor vluchtelingen die op zoek zijn naar plek hier. Voor mensen die een goed idee voor hun wijk hebben. Of voor jongeren die zich wat moeilijk raad weten.

Alle onderwerpen waar we aan werken, raken het hart van de samenleving. En dus ook alle inwoners van Tilburg. Opgroeien, gezien worden, of gelukkig oud worden… het gaat niet altijd vanzelf. Al helemaal niet als je er alleen voor staat. Daarom zetten we vol in om met jou in contact te komen. Via onze 500 professionals en 5000 vrijwilligers. Onze mensen zijn altijd in de wijk te vinden. Zichtbaar, benaderbaar en aanspreekbaar.

Bruisende wijkcentra

Wil je nieuwe mensen leren kennen? Met een leuke activiteit meedoen? Of met anderen in contact komen? Kom dan eens naar een van onze wijkcentra. We hebben er maar liefst 15 in Tilburg. Daar staat de verse koffie altijd klaar, en is ie nog betaalbaar ook. Daar ontmoet je mensen en ontstaan vriendschappen.

R-Newt: voor ouders, kinderen en jongeren (0-27 jaar)

Voor kids, jongeren én hun ouders hebben we met R-Newt gigantisch veel te bieden. Voor elke levensfase een eigen benadering. We zijn online, thuis, op straat, op school. En niet alleen tijdens kantooruren maar vooral juist ook daarbuiten! Is jouw leven als jongere wat zwaarder? Dan zijn we een luisterend oor en kennen we ook het netwerk dat je kan helpen. Onze werkers zijn laagdrempelig bereikbaar via alle socials. Bij
R-Newt helpen we je.

Ook naar de mensen toe

Mocht de drempel om naar ons te komen tóch te hoog zijn, dan komen we naar jou toe. Met ouderen voeren we bijvoorbeeld bij hen thuis het gesprek hoe ze fijn in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, ook als hun gezondheid wat achteruitgaat. We ondersteunen mantelzorgers. We gaan naar ouders of verzorgers als het opgroeien van hun kind even niet vanzelf gaat. We gaan naar mensen toe om de administratie mee op orde te krijgen. Of gewoon, om even een praatje te maken en te vragen hoe het met ze gaat.

Jeroen (37), alleenstaand

ContourdeTwern is er voor alle Tilburgers. Iedereen is van harte welkom. Heb je een kleine of grote vraag? Neem dan contact op met ons AdviesPunt via 013 549 86 46 of [email protected]

Wil je bij ContourdeTwern werken als professional? Kijk dan op www.werkvoorjou.nl voor een job als jongerenwerker, sociaal werker of buurtondersteuner.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: