Voorpagina Voorwoord Woongoed Zeeuws-Vlaanderen Buurttafels Veilig Thuis Zeeland Bewegen op school - De boodschappenbus Beweegpark Clinge - Vrijwilliger in Hulst - Zorgwerkplaats De Balans Lekkerder in je vel met een leefstijlcoach ZorgSaam - De Zorgbalie De Zorgbalie
in de gemeente Hulst

Foto: V.l.n.r.: Diny Poppelaars, Harrie Roozen en Anne-Marie van Overmeire.
De vrijwilligers van de vaste kookclub die niet op de foto staan, zijn: Lilianne van der Ha en Mady Van Cleemput.

samen eten is leuk, gezellig en lekker

Samen eten, met mensen uit je buurt. Aan de Buurttafel is het áltijd gezellig. Vrijwilligers Lilianne, Diny, Anne-Marie, Harrie en Mady zorgen dat er elke week in Vogelwaarde een gezond diner op tafel staat. Deze vaste club heeft er net zoveel plezier in als de deelnemers die komen eten.

Kookgroep Vogelwaarde is elke donderdag vanaf 12.00 uur. Diny Poppelaars: “We zorgen elke week voor een verrassing op je bord. We letten erop dat er veel groenten en fruit op het menu staan. Met bijzondere dagen, zoals met Kerst of Pasen, doen we iets extra’s. De maaltijd bereiden we elke keer weer met ons vaste clubje in de keuken van het Dorpscentrum in Vogelwaarde.”

Een praatje maken

“En als de gasten dan binnendruppelen, maken we een praatje”, zegt Anne-Marie van Overmeire. En daar heeft ze precies het doel van de Buurttafel te pakken. De Buurttafel is er vooral voor een praatje, en een gezellig samen zijn. Anne-Marie: “Op dit moment tellen we elke week zo’n zestien deelnemers. Veel alleenstaanden van in en om Vogelwaarde. Het is voor hen echt een uitstapje, samen eten. Even een welkome afwisseling, even niet alleen eten.”

Welkom moment van de week

Harrie Roozen vertelt: “Er zijn mensen die zeggen: toen ik thuis wegging was het stil en straks, als ik weer terugkom, is het ook stil.

Hier is het gezellig! Dat zegt toch genoeg?” Wie wil, mag na het diner best nog wat langer blijven ‘plakken’. Diny: “Het gaat om het contact dat ontstaat. De groep leert elkaar steeds beter kennen. Het is een welkom en waardevol moment van de week.”

Anne-Marie vult aan: “Die blije gezichten naderhand… En de bedankjes ‘o, wat was het weer lekker en gezellig’, daar doen we het voor.” Diny: “We doen hier heel veel mensen een plezier mee. Ze kunnen eens weg en hebben een fijne middag in de buurt, met mensen in de buurt. Zo leren ze elkaar ook kennen en kunnen ze samen ook wat ondernemen.”

Eten met je buurt

Wil je nieuwe mensen leren kennen? Schuif aan bij een Buurttafel in je buurt! In gemeente Hulst ben je welkom in Hengstdijk, Clinge, Hulst, Graauw, Terhole, Sint Jansteen en Vogelwaarde.

Hier wordt op vaste tijden een driegangen diner voor de buurt geserveerd. Steeds een gezonde maaltijd, die gezellig in een groep wordt genuttigd. Betaalbaar en gemakkelijk: je kunt je per keer aanmelden. Iedereen is welkom om aan te schuiven, of je nu alleen bent of met je vriend, vriendin, partner of buur. Tijdens het eten maak je kennis met andere mensen uit de buurt.

Aanmelden voor de Buurttafels in gemeente Hulst gaat via Stichting Hulst voor Elkaar, via [email protected] of 0114-68 47 00. Deelname kost 8 tot 10 euro per keer.

Kookvrijwilliger worden?

Ben je kookliefhebber en vind je het leuk om maaltijden te (helpen) bereiden? Nieuwe vrijwilligers voor de Buurttafels zijn welkom!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: