Voorpagina Voorwoord Woongoed Zeeuws-Vlaanderen Buurttafels Veilig Thuis Zeeland Bewegen op school - De boodschappenbus Beweegpark Clinge - Vrijwilliger in Hulst - Zorgwerkplaats De Balans Lekkerder in je vel met een leefstijlcoach ZorgSaam - De Zorgbalie De Zorgbalie
in de gemeente Hulst

Sportbuurtwerk op ’t Getij in Kloosterzande.

Bewegen op school
Beter leren door veel te bewegen

Bewegen is voor iedereen! Of je nu sport om je energie kwijt te raken na een dag op school of om te ontspannen, sporten is leuk. Het houdt je fit én het is gezellig. Van peuter tot aan de middelbare schoolleeftijd, voor iedereen zijn er sportactiviteiten in de buurt en op school. Hulst voor Elkaar is op elke school in gemeente Hulst aanwezig met een sport- en beweegaanbod.

Er is sportbuurtwerk in alle kernen en er wordt kleuter- en peutergym gegeven. Met motorische testen, de MQ-scans, wordt de fitheid van de kinderen gevolgd. Hulst voor Elkaar ondersteunt ook sporttoernooien en geeft weerbaarheidslessen. Marc de Haas van Stichting Hulst voor Elkaar vertelt: “Door veel te organiseren, brengen we de kinderen al jong bij dat sport en bewegen erbij hoort. De kunst is om kinderen te laten zien dat je er veel plezier aan beleeft. Dat geeft de perfecte basis voor de rest van hun leven.”

Fris de les in

Godfried Blaeke is directeur van basisscholen ’t Getij in Kloosterzande en De Oostvogel in Lamswaarde. Op beide scholen worden de kinderen flink aan het bewegen gezet.

“Dat vinden wij heel belangrijk, net als onder andere gezonde voeding”, zegt Godfried. “Vijf jaar geleden deden we nieuwe inzichten op in Finland. Vanaf toen zijn we actief aan de slag gegaan om de kinderen meer te laten bewegen. Op ’t Getij doen we dat op een ´vrije manier´, net als in Finland.  Op De Oostvogel kiezen we ervoor om de beweegmomenten wat meer te ´sturen per activiteit´. Hier leren de jongsten bijvoorbeeld al heel vroeg touwtje springen omdat dit intensief een paar weken in het aanbod zit. Bewegen ondersteunt je lichamelijke gezondheid, maar ook het leerproces. Na een uurtje in de klas even een kwartiertje bewegen, dan pak je gezond en fris de draad weer op.”

Actief bewegen en plezier hebben

“Je ziet de kinderen dan actief bewegen en plezier hebben door middel van sport en spel”, vervolgt Godfried. Op de scholen in Kloosterzande en Lamswaarde blijven de leerkrachtenteams onderzoeken hoe bewegen steeds meer een ondersteunende rol krijgt tijdens de lessen. “Tafels kun je ook buiten leren. Bewegen is goed. Hoe je het aanbiedt, maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat de kinderen lekker actief bezig zijn.”

Inkopen doen? De Boodschappenbus rijdt!

Kun je zelf je boodschappen nog doen, maar is vervoer lastig? Dan kan de Boodschappenbus uitkomst bieden. De Boodschappenbus brengt de supermarkt dichtbij! De bus rijdt in alle kernen in gemeente Hulst, behalve die waar een supermarkt is.

De bus rijdt van dinsdag tot en met zaterdag. Op woensdag rijdt de bus naar de PLUS in Kloosterzande. De andere dagen kun je boodschappen doen bij de Albert Heijn in Hulst. De bus wordt bestuurd door een vrijwilliger van Hulst voor Elkaar. Die haalt je thuis op en begeleidt je in de supermarkt. De Boodschappenbus is een gratis dienst. De Boodschappenbus wordt gefinancierd door de Albert Heijn in Hulst en PLUS in Kloosterzande in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wil je gebruik maken van de Boodschappenbus of wil je aan de slag als Chauffeur? Neem contact op via 0114-68 47 00 of via [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: