Voorpagina Voorwoord Woonzorggroep Samen Regelingen van de gemeente - Jongerenteam Omring Woningzoekende - Het Scheidingsplein - Digitaal Jongeren Centrum Incluzio - Digitaal Jongerencentrum Gratis online trainingen - Vragen over geldzaken? Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Taalhuizen in Hollands Kroon VPTZ - Mantelzorgers
in de gemeente Hollands Kroon

Schrijf je in als woningzoekende!

Iedereen die ingeschreven staat voor een huurwoning in Hollands Kroon heeft te maken met een wachttijd. In noodgevallen kunt u voorrang krijgen op een sociale huurwoning. Daar heeft u een positief urgentiebesluit voor nodig. We werken hiervoor met strenge regels omdat we de vrijkomende woning zo eerlijk mogelijk willen verdelen. Het voorrang geven aan de één, betekent namelijk langer wachten voor de ander.

In deze situaties moet u zelf een woning vinden:

 • echtscheiding of relatiebreuk;
 • u woont in een huis dat te groot of te klein is voor uw huishouden;
 • u bij een ander huishouden inwoont of nog geen zelfstandige woonruimte hebt gehad;
 • u verwacht een kindje.

Het is daarom belangrijk om altijd ingeschreven te zijn als woningzoekende, ook als u niet op zoek bent naar een woning. U kunt zich inschrijven als woningzoekende via www.woonmatchkopnh.nl.

Getrouwd of samenwonend?

Schrijf u beide in! De inschrijving als woningzoekende is op naam, u bouwt dus samen geen punten op. Bij een relatiebreuk of overlijden van uw partner kunt u de punten niet overnemen of verdelen.

Woonkostentoeslag

Kunt u uw huur of hypotheek niet betalen? En leeft u van een minimum inkomen met weinig vermogen? Dan kunt u hiervoor mogelijk geld krijgen of lenen.
Dit heet bijzondere bijstand voor woonkostentoeslag. Kijk op onze website www.hollandskroon.nl voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvragen.

Urgentie

Voor meer informatie over een urgentiebesluit of het aanvragen van een telefonisch adviesgesprek kijkt u op www.hollandskroon.nl/urgentiebesluit.

Het Scheidingsplein:
omdat jullie altijd de ouders van jullie kinderen blijven

Het Scheidingsplein.nl is een website met informatie, advies en ondersteuning over scheiden. De website is voor mensen die gaan scheiden, mensen die betrokken zijn bij een scheiding en voor de kinderen waarvan de ouders gaan scheiden.

In Hollands Kroon bieden we de volgende hulp aan ouders die gaan scheiden:

 • Ondersteuning Wijkteam: Je kunt bij het wijkteam terecht met hulpvragen over de scheiding. Bijvoorbeeld over de opvoeding van de kinderen, of voor praktische ondersteuning.
 • Echtscheidingsspreekuur met het Juridisch Loket: Als er ondersteuning nodig is bij het regelen van de scheiding, kun je terecht bij het gratis spreekuur van het Juridisch Loket in Wieringerwerf. Ook andere praktische, juridische vragen kun je tijdens dit spreekuur stellen.
 • Ouderbijeenkomst met Villa Pinedo: Vier keer per jaar delen twee jongeren met gescheiden ouders hun persoonlijke verhaal tijdens een ouderbijeenkomst. Zo krijg je als aanwezige een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Aanmelden kan via de website van het scheidingsplein.
 • Online-training van Villa Pinedo: Deze training biedt handvatten om jezelf en de kind(eren) zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces. De training is voor inwoners van Hollands Kroon gratis. Je kunt je aanmelden via de website van het scheidingsplein.

 • Buddy: Buddy’s zijn jongeren die zelf ook een scheiding hebben meegemaakt en weten hoe het is om een scheiding mee te maken. Jongeren kunnen met een buddy praten. Hoe ze zich voelen of het natuurlijk over andere leuke dingen hebben!

Ga voor meer informatie naar: www.scheidingsplein.nl/hollandskroon


Het Digitaal Jongeren Centrum

Het Digitaal Jongeren Centrum is een website speciaal voor jongeren uit de gemeente Hollands Kroon en omgeving. Op djc-hollandskroon.nl ontmoeten jongeren tussen de 10 en 23 jaar elkaar. Ook is er meer informatie te vinden over bijvoorbeeld activiteiten, werk, wonen, zorg en financiën.

Wat kan je doen?

 • Gaming events, inspiratiesessies, workshops en meer.
 • In contact komen met andere jongeren en gezellig kletsen.
 • Informatie vinden over heel veel onderwerpen zoals geld, (bij)baantjes, wat je allemaal moet regelen als je 18 wordt en vrijwilligerswerk. In de “Don’t Worry Be Happy” kamer kan je heel veel informatie vinden als het even niet zo goed met je gaat.


 • Direct hulp aanvragen of in contact komen met een jongerenwerker als je over bovenstaande onderwerpen wat meer wilt weten.

En dat 24 uur per dag!

Meer informatie?

www.djc-hollandskroon.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: