Voorpagina Voorwoord Woonzorggroep Samen Regelingen van de gemeente - Jongerenteam Omring Woningzoekende - Het Scheidingsplein - Digitaal Jongeren Centrum Incluzio - Digitaal Jongerencentrum Gratis online trainingen - Vragen over geldzaken? Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Taalhuizen in Hollands Kroon VPTZ - Mantelzorgers
in de gemeente Hollands Kroon

Gratis online trainingen via Incluzio Hollands Kroon

Voel je je wel eens eenzaam? Heb je moeite met planning en structuur aanbrengen in je leven? Heeft jouw kind autisme of AD(H)D en kun je hier wel wat handvatten voor gebruiken? Heb je vragen over relaties en seksualiteit? Heb je te maken met verlies of rouw? Of kun je wel een mentale opkikker gebruiken? Over deze en vele andere onderwerpen kun je nu gratis online trainingen volgen via Incluzio Hollands Kroon.

Via de nieuwe website van Incluzio Hollands Kroon, kun je gratis online trainingen volgen: zelfstandig en op het moment dat het jou uitkomt. We noemen dit ook wel zelfhulpprogramma’s. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar voor volwassenen, jongvolwassenen, ouders en kinderen. Je doet dit volledig zelfstandig, zonder tussenkomst of ondersteuning van Incluzio. Wij gebruiken hiervoor het online platform Gezondeboel.

Wat is het voordeel van online trainingen?

Bij een online training leer je aan de hand van filmpjes, animaties, achtergrondinformatie en praktische tips. Je doet korte opdrachten en vult vragenlijsten in. Heb je een hulpvraag, maar wil je eerst proberen hier zelfstandig aan te werken? Ga dan zeker eens kijken welke trainingen er beschikbaar zijn in Gezondeboel.

Er zijn veel verschillende zelfhulpprogramma’s beschikbaar, over verschillende thema’s of hulpvragen. Denk aan veerkracht, omgaan met geld, piekeren, leefstijl, somberheid en planning en structuur. Alle programma’s zijn zo ingericht, dat ze jou op een laagdrempelige en effectieve manier helpen bij je hulpvraag. Waar en wanneer het jou uitkomt!

Mentaal veerkrachtig worden en blijven

Wij geloven in eigen regie. Met de juiste hulpmiddelen kan iedereen aan zijn eigen mentale gezondheid en vitaliteit werken.

Wij willen alle inwoners van Hollands Kroon de mogelijkheid bieden om aan zichzelf te werken, op een laagdrempelige manier. Dat doen we met behulp van dit zelfhulpplatform.

Gebruikersgemak staat centraal. Iedereen in Hollands Kroon kan met plezier en gemak gebruik maken van de programma’s. Ook als je weinig ervaring hebt met computers. Je kunt zelfstandig aan de slag met een onderwerp of thema waar jij wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Direct starten, wanneer het jou uitkomt

Op de nieuwe website van Incluzio Hollands Kroon: inclzuiohollandskroon.nl, vind je een overzicht van alle online trainingen waar je zelf mee aan de slag kunt. Hier maak je ook gelijk een account aan bij Gezondeboel. Je kunt dan direct starten met de training van jouw keuze. Goed om te weten: de informatie die je invult, en de resultaten van de trainingen, worden niet gedeeld met Incluzio Hollands Kroon.

Heb je een zelfhulpprogramma gedaan, maar ben je daar niet mee geholpen? Dan kun je je natuurlijk alsnog aanmelden bij het wijkteam via hollandskroon.nl/contactformulier.

Heeft u vragen over geldzaken of schulden? Wij helpen u graag verder!

Alles wordt steeds duurder. Steeds meer mensen vinden het daarom lastig om alle rekeningen te betalen. Wij kunnen u helpen!

Als u graag wat meer inzicht wilt in uw geldzaken kunnen wij u helpen. Samen maken wij een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Met dit overzicht kijken wij of u recht heeft op andere inkomsten, zoals toeslagen. Ook kunnen wij u bespaartips geven, waardoor u meer geld kan overhouden. Hierdoor voorkomt u problemen in de toekomst.

Moet u nog een aantal rekeningen betalen? Ook dan kunnen wij u helpen. Samen maken wij een plan om de rekeningen terug te betalen. Wij helpen om afspraken te maken met iedereen die nog geld van u krijgt.

Wilt u contact met ons opnemen?

U kunt ons bellen of mailen via:
088 - 321 5000 of via
schulddienstverlening@­hollandskroon.nl.

Wilt u weten van wat voor gemeentelijke regelingen u gebruik kunt maken?

Soms vinden mensen het lastig om hulp te vragen. En willen zij het liever nog zelf oplossen. Daarom bieden wij een handige website aan. Hiermee kunt u makkelijk zelf aan de slag!

Via de website van Bereken Uw Recht komt u er in aantal stappen achter waar u gebruik van kan maken. Hierdoor laat u geen geld liggen! De website kunt u vinden via: www.hollandskroon.nl/berekenuwrecht

Wilt u toch dat wij meekijken?

Ook dan kunt u contact opnemen. Dan kijken wij met u mee.

Wilt u weten waar wij allemaal nog meer bij kunnen helpen?
Ga naar:
www.hollandskroon.nl/­schulddienstverlening.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: