Voorpagina Voorwoord Aafje Inzet078 ASVZ Beste Dordtenaren Gemeente Dordrecht Ontdek GeldenzoDordt.nl Sociaal Wijkteam Dordrecht vervolg Sociaal Wijkteam Dordrecht ContourdeTwern Dordrecht De Hoop ggz - Syndion De Hoop ggz Syndion Notariaat Nonhebel - Drechtwerk Notariaat Nonhebel Drechtwerk Buurtwerk Dordrecht Adviesraad WMO & Jeugd Dordrecht Humanitas Humanitas Drechtsteden
in de gemeente Dordrecht

Vijf vragen aan het
Sociaal Wijkteam Dordrecht

Het Sociaal Wijkteam (SWT) Dordrecht is er voor alle inwoners van Dordrecht, van 0 tot 100+ jaar, die vragen of hulp nodig hebben. Maar weet jij met welke vragen of problemen je bij het wijkteam terecht kan? En wat is een ‘sociaal wijkteam’ eigenlijk? We hebben vijf veel gestelde vragen aan SWT Dordrecht onder elkaar gezet."


1. Wat houdt een ‘sociaal wijkteam’ in?

Sociale wijkteams zorgen namens de gemeente voor ondersteuning, zorg en welzijn van de inwoners van een wijk. In Dordrecht vind je de sociale wijkteams dan ook verspreid over de verschillende wijken. Zorg- en welzijnsprofessionals werken samen, zodat ze snel en goed kunnen handelen als dat nodig is. Social Workers die een antwoord hebben op psychosociale vragen en Schoolmaatschappelijk Werkers en Jeugdprofessionals die alles weten over opvoeding en opgroeien. Alle professionals van SWT Dordrecht staan in nauw contact met elkaar en vullen elkaar aan om jou als Dordtse inwoner zo goed mogelijk te kunnen helpen met al je vragen.

2. Met welke vragen kan ik bij het Sociaal Wijkteam Dordrecht terecht?

Kort antwoord: met alle vragen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Langer antwoord: Ja, echt alles. Bijvoorbeeld wanneer het steeds moeilijker wordt om al je rekeningen te betalen of als je vragen hebt over de opvoeding van je dreumes of het social media gebruik van je puber. Maar ook als je last hebt van je onzekerheid of je meer weerbaar zou willen zijn. Heb je het moeilijk met een groot verlies en de rouwverwerking? Of zijn er problemen in je relatie? Misschien is er zelfs sprake van huiselijk geweld? In al deze situaties, en nog veel meer, vind je ondersteuning bij het Sociaal Wijkteam Dordrecht.

3. Kunnen die professionals van SWT Dordrecht alles?

Binnen het Sociaal Wijkteam Dordrecht werken professionals die elk hun eigen expertise hebben, bijvoorbeeld de experts op het gebied van armoede en schulden. Zij weten precies welke financiële regelingen er zijn en kijken met je mee of je ergens geld op kunt besparen. Ook weten zij precies welk hulpaanbod er allemaal is in Dordrecht. Als het nodig is krijg je ook hulp bij het invullen van formulieren.

Of onze professionals op het gebied van relaties en echtscheidingen. Staat jouw relatie voor een grote uitdaging of kunnen jullie elkaar moeilijk vinden in een gesprek?

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: