Voorpagina Voorwoord Aafje Inzet078 ASVZ Beste Dordtenaren Gemeente Dordrecht Ontdek GeldenzoDordt.nl Sociaal Wijkteam Dordrecht vervolg Sociaal Wijkteam Dordrecht ContourdeTwern Dordrecht De Hoop ggz - Syndion De Hoop ggz Syndion Notariaat Nonhebel - Drechtwerk Notariaat Nonhebel Drechtwerk Buurtwerk Dordrecht Adviesraad WMO & Jeugd Dordrecht Humanitas Humanitas Drechtsteden

Humanitas is er voor mensen die het even niet zelf redden. Getrainde en goed begeleide vrijwilligers bieden een luisterend oor. Ze geven praktische hulp en advies. Het resultaat is dat mensen binnen korte tijd weer op eigen kracht verder kunnen en dat ze de regie over hun eigen leven weer kunnen oppakken. Humanitas Drechtsteden werkt binnen de thema’s opvoeden, opgroeien en thuisadministratie en onderzoekt ook andere thema’s.

   

HOME-START

Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Maar soms heeft een ouder vragen over de opvoeding of moeilijkheden met de kinderen. Misschien komt de ouder de deur niet uit en is er weinig contact met vrienden en familie. Soms is er ziekte of zijn er spanningen. Dan kan het fijn zijn als een vrijwilliger van Home-Start luistert of meedenkt over de opvoeding.

Home-Start Dordrecht

   

WEL THUIS

Soms maakt een gezin zoveel mee, dat jeugdbescherming en jeugdhulp noodzakelijk is. Een getrainde vrijwilliger van Wel Thuis biedt vanuit eigen ervaring extra steun en een luisterend oor aan ouders én kinderen. De vrijwilliger biedt ondersteuning in praktische zaken zoals de opvoeding, maar ook bij sociale contacten of contacten met instanties.

Wel Thuis Zuid-Holland-Zuid  

THUISADMINISTRATIE

Mensen kunnen door verschillende oorzaken de greep op hun financiën verliezen. Veel Nederlanders hebben last van de stijgende prijzen en weten niet meer waar ze op kunnen bezuinigen. Door de financiële stress maken ze minder goede beslissingen. Ze zijn het overzicht kwijt of ze hebben schulden, bijvoorbeeld betalingsachterstanden of leningen. Goed geschoolde vrijwilligers bieden ondersteuning om de (financiële) administratie weer op orde te brengen en te houden.

Thuisadministratie Drechtsteden

GET-A-GRIP

Sinds medio 2022 weten ook jongeren van 16-27 jaar ons te vinden als ze grip willen krijgen op hun geldzaken. Het kan gaan om scholieren of studenten, die nog thuis wonen of op zichzelf. Zij voelen schaamte tegenover hun huisgenoten of hun ouders, of hebben om een andere reden niemand die kan helpen. Soms zijn het alleenstaande studerende ouders, die leven van een DUO-lening en een bijbaan. Anderen hebben hun studie afgerond, of gestopt, en zijn nu zoekende naar hun plekje in de maatschappij. Een enkeling heeft zelfs al een onderneming gehad. De vrijwilligers van Get-a-Grip zijn extra gemotiveerd om juist deze jongeren op weg te helpen.

Get-a-Grip DrechtstedenBen je op zoek naar vrijwilligerswerk? Of kun je hulp van een vrijwilliger gebruiken? Laat het ons weten!

Vacatures
Wij zijn altijd op zoek naar mensen die onze afdeling willen versterken.
Kijk voor vacatures op onze website www.humanitas.nl/afdeling­/drechtsteden.
Wij plaatsen ook regelmatig vacatures op social media.