Voorpagina Voorwoord Aafje Inzet078 ASVZ Beste Dordtenaren Gemeente Dordrecht Ontdek GeldenzoDordt.nl Sociaal Wijkteam Dordrecht vervolg Sociaal Wijkteam Dordrecht ContourdeTwern Dordrecht De Hoop ggz - Syndion De Hoop ggz Syndion Notariaat Nonhebel - Drechtwerk Notariaat Nonhebel Drechtwerk Buurtwerk Dordrecht Adviesraad WMO & Jeugd Dordrecht Humanitas Humanitas Drechtsteden
in de gemeente Dordrecht

Ontdek GeldenzoDordt.nl

Het startpunt voor een leuker en makkelijker leven bij een kleine portemonnee

De prijsstijgingen zullen je niet zijn ontgaan. De energierekening, de boodschappen en de kapper: alles is duurder geworden en dus kunnen mensen minder kopen van hun geld. Dat is voor iedereen vervelend, maar extra lastig voor mensen die al krap bij kas zaten.

In Dordrecht zijn er veel regelingen en voorzieningen voor mensen die moeite hebben met rondkomen. Maar je moet wel weten dat het er is. Het aanbod is zo groot, dat het lastig kan zijn om te vinden wat je zoekt. Loop jij hier ook tegenaan? Kijk dan eens op www.GeldenzoDordt.nl. De website voor een leuker en makkelijker leven wanneer je weinig te besteden hebt.

Voor het zelfde geld…

…koop je dit jaar weer minder! Lukt het je nog om rond te komen elke maand? En als dat niet altijd het geval is, hoe kan jij dan geholpen worden? Op de website van GeldenzoDordt vind je een thema filter. Klik je op ‘Geldzaken – regelingen’, dan vind je in één keer alle voorzieningen die jou financieel kunnen helpen. Misschien kom je wel in aanmerking voor een energietoeslag. Of ben je juist geholpen met gratis juridisch inkomensadvies? Er staan veel voorzieningen op de website die je kunnen helpen om je geldzorgen te verminderen.

Een leuker én makkelijker leven

Als je minder geld te besteden hebt, stop je als eerst met onnodige uitgaven: de leuke dingen.

Je kan nou eenmaal niet zomaar beslissen om minder huur of een lagere energieprijs te gaan betalen, zodat je meer overhoudt voor een avondje uit of nieuwe schoenen. Maar als je steeds het gevoel hebt geen leuke dingen te kunnen doen, kan dat als gevolg hebben dat je steeds slechter in je vel zit. En dat kan er weer voor zorgen dat je steeds verder in de problemen komt, ook financieel.

Daarom vind je op GeldenzoDordt.nl niet alleen maar financieel hulpaanbod, maar ook ontspanning en cultuur. Ontdek bijvoorbeeld mogelijkheden om buurtgenoten te leren kennen, leen gratis boeken bij een bibliotheek of vind iemand in de buurt die je wil helpen, waardoor je misschien een keer uit je dak kan gaan bij een voetbalwedstrijd.

Typ in de zoekbalk eens ‘gratis’ in om gratis voorzieningen in Dordrecht te vinden. Denk bijvoorbeeld aan kleding, gratis naar de tandarts voor jongeren en soms zelfs gratis leuke uitjes. Maar ook gratis hulp bij je administratie, gratis boodschappen door ze te ruilen met buurtgenoten of gratis spullen via de ruilwinkel kun je zo vinden.

Er is in Dordrecht veel hulpaanbod wanneer je weinig geld te besteden hebt. Je moet alleen weten dat het er is. www.GeldenzoDordt.nl maakt het overzichtelijk voor je en kan ook jou helpen naar een leuker en makkelijker leven.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: