Voorpagina Voorwoord Osté Advocaten en Bewindvoering Prisma - Rijppaert & Peeters Advocaten Prisma Rijppaert en Peeters Advocaten Zorgen over geld? - De Entree Dongen Doet Mee - Hulp bij digitale vaardigheden ZoHealthy - Mantelzorg Korian Gamen: wanneer is veel té veel? Uitvaartverzorging Van Berkel - E-health
in de gemeente Dongen

Team Hulp bij financiën van de gemeente Dongen helpt inwoners

Zorgen over geld? Trek aan de bel!

Hoe eerder hoe beter

Hoe eerder u erbij bent, hoe groter de kans dat er oplossingen zijn te vinden. De gemeente Dongen heeft een team Hulp bij financiën. Ze spreken dagelijks inwoners die vragen over hun financiële situatie hebben. Inwoners die de rekeningen niet meer kunnen betalen en betalingsachterstanden oplopen. Ze horen en zien veel schaamte bij mensen. Toch hopen ze dat mensen de weg naar de gemeente weten te vinden als ze hulp willen.

Op locatie

De medewerkers van het team Hulp bij financiën proberen op verschillende plekken in Dongen te komen. Zodat mensen met vragen ze makkelijk kunnen aanspreken. Ze zijn regelmatig te vinden bij Eagle Shelter en Mijzo. Of ze spreken af op een andere locatie die iemand fijn vindt. Het hoeft zeker niet in het gemeentehuis. Via e-mail of telefonisch zijn ze altijd snel te bereiken. Mensen zijn vaak verrast wat de gemeente voor ze kan doen. Zo zijn er korte lijntjes met banken, schuldeisers en verhuurders. Ze zorgen voor overzicht in de chaos. Dat is niet altijd fijn, maar wel nodig. Mensen zijn tijdens een traject of erna vaak blij met de hulp. Medewerkers horen vaak dat inwoners aangeven dat ze eerder aan de bel hadden moeten trekken. Want ze hebben geen oordeel over iemands situatie. Het doel is altijd iemand helpen.

Aarzel niet! Vraag om hulp

Wilt u in contact komen met team Hulp bij financiën? Neem dan contact op met de gemeente Dongen via 14 0162 of mail naar [email protected].

Of kom zonder afspraak bij ons langs bij het inloopspreekuur Hulp bij financiën:

  • Elke eerste dinsdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur bij Mijzo (kantoor SWOD, Dongepark 1). 
  • Elke eerste maandag en derde woensdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur bij Eagle Shelter (Crispijnhof 9).

Vragen over werk, inkomen of zorg?

Heeft u vragen op het gebied van werk, inkomen en zorg? Dan kunt u terecht bij De Entree. Op www.dongen.nl staat veel informatie. U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Komt u liever langs? Dan hebben wij inloopspreekuren.

Bellen of mailen

Bel naar 14 0162 of stuur een e-mail naar [email protected].
De Entree is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 - 12.30 uur.

Inloopspreekuren 

Algemeen inloopspreekuur : elke maandag van 8.30 tot 12.30 uur in De Cammeleur (Hoge Ham 126).

Inloopspreekuur Hulp bij financiën: elke eerste dinsdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur bij Mijzo (kantoor SWOD, Dongepark 1). En elke eerste maandag en derde woensdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur bij Eagle Shelter (Crispijnhof 9).

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: