Voorpagina Voorwoord Osté Advocaten en Bewindvoering Prisma - Rijppaert & Peeters Advocaten Prisma Rijppaert en Peeters Advocaten Zorgen over geld? - De Entree Dongen Doet Mee - Hulp bij digitale vaardigheden ZoHealthy - Mantelzorg Korian Gamen: wanneer is veel té veel? Uitvaartverzorging Van Berkel - E-health
in de gemeente Dongen

BUDGET VOOR INWONERS DIE MINDER TE BESTEDEN HEBBEN

MEEDOENREGELING: DONGEN DOET MEE

Hoe werkt het?

Hoort u tot de doelgroep van Dongen Doet Mee dan krijgt u, uw partner en thuiswonende kinderen tot en met 17 jaar een budget. Ieder gezinslid krijgt een eigen budget. Kost de activiteit meer dan u aan budget heeft, dan betaalt u de rest zelf bij. Kost de activiteit minder, dan kunt u het restant voor een andere activiteit gebruiken.

Wanneer heb ik recht op de Meedoenregeling?

Het inkomen van u en uw partner is lager dan de 120% van het sociaal minimum en uw vermogen is niet hoger dan toegestaan.

Wat is 120% van het sociaal minimum?

Hieronder staan de inkomensgrenzen netto per maand inclusief vakantiegeld (120% van het sociaal minimum). Valt u binnen deze categorie, dan kunt u

Wanneer heb ik geen recht op de Meedoenregeling?

Als u student bent van 18 jaar of ouder en recht hebt op studiefinanciering op grond van de WSF en de WTOS.

Om hoeveel geld gaat het?

Per kalenderjaar bedraagt het Dongen Doet Mee budget:

  • € 100 voor kinderen tot 4 jaar
  • € 200 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar
  • € 300 voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar
  • € 175 voor personen van 18 jaar of ouder.

De leeftijd op 1 januari 2023 bepaalt de hoogte van het Dongen Doet Mee budget voor het hele jaar.

Het bedrag is persoonlijk en kunt u dus niet geven aan andere personen, ook niet binnen uw gezin. Het bedrag kunt u gebruiken tot en met 31 december 2023. Het niet gebruikte tegoed vervalt per 1 januari 2024.


Waar kan ik het budget inleveren?

Zodra u te horen heeft gekregen dat u in aanmerking komt voor het budget kunt u kiezen waar u het budget aan wilt besteden. Op www.dongen.nl/dongendoetmee staan alle aanbieders waar u het kunt besteden. Als u graag gebruik wilt maken van uw Dongen Doet Mee budget bij een van de aanbieders dan kunt u dit aangeven bij de vereniging, stichting of sportschool etc. Zij zorgen ervoor dat uw budget wordt ingezet bij het afsluiten van een abonnement of aanschaffen van een kaartje.

Hoe kunt u het budget aanvragen?

U kunt de regeling Dongen Doet Mee direct online aanvragen via de groene button op de website www.dongen.nl/dongendoetmee.

 

21 jaar tot AOW-leeftijd

Vanaf AOW-leeftijd

Alleenstaand€ 1.434,79€ 1.596,80
Samenwonend / Getrouwd€ 2.049,70€ 2.168,64

Hulp bij digitale vaardigheden

De gemeente Dongen streeft ernaar om de dienstverlening, waar dat kan en wettelijk toegestaan, digitaal aan te bieden. Vindt u, of iemand in uw omgeving, het lastig om om te gaan met websites van de overheid of heeft u moeite met het invullen van online formulieren? Hieronder leest u waar u hulp kunt vinden in de gemeente Dongen of landelijk.

Komt u er niet uit op de website van de gemeente Dongen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 0162. We kijken of we u telefonisch kunnen helpen. U kunt ook contact opnemen met een van de organisaties hiernaast.

  • Informatiepunt Digitale Overheid Dongen: heeft u een vraag over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek Theek5, ze helpen u graag! De hulp is gratis en voor iedereen. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek. Meer info: www.hetinformatiepunt.nl of ga naar de bibliotheek in De Cammeleur (Hoge Ham 126). Elke donderdag is er een inloopspreekuur van 10.00-12.00 uur.
  • Webstek Dongen: kom naar het inloopuur Webstek voor vragen over computerprogramma’s als Word, Excel of social media. Meer info: www.theek5.nl, bel (085) 744 10 52 of ga naar de bibliotheek in De Cammeleur (Hoge Ham 126).
  • DigiHulplijn: voor vragen over de computer, laptop, mobiel en tablet kunt u gratis bellen naar: 0800 - 1508 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: