Voorpagina Voorwoord Osté Advocaten en Bewindvoering Prisma - Rijppaert & Peeters Advocaten Prisma Rijppaert en Peeters Advocaten Zorgen over geld? - De Entree Dongen Doet Mee - Hulp bij digitale vaardigheden ZoHealthy - Mantelzorg Korian Gamen: wanneer is veel té veel? Uitvaartverzorging Van Berkel - E-health
in de gemeente Dongen

Een kijkje in de dynamische wereld van de complexe zorg

Het is ruim 20 jaar geleden dat Joost, begeleider complexe zorg, zijn eerste voetstappen zette binnen de complexe zorg bij Prisma. En daar is hij tot op de dag van vandaag nog steeds werkzaam. Hij geeft een kijkje in deze dynamische wereld.

Gekscherend blikt Joost terug op zijn carrière binnen Prisma: “Ik ben misschien wel vastgeroest in het gebouw, maar de wereld om mij heen is voortdurend in ontwikkeling.” Dat brengt Joost ook gelijk bij zijn grootste drijfveer om binnen de complexe zorg actief te zijn. “Geen dag is hetzelfde! Er is zoveel dynamiek binnen onze cliëntengroep en dat maakt het altijd boeiend om hier te werken.”

Een scherp randje

Deze dynamische wereld heeft de complexe zorg volgens Joost mede te danken aan het ‘scherpe randje’ dat deze manier van zorg kenmerkt. “Hoe goed je jezelf ook voorbereidt, cliënten kunnen je altijd weer aan het denken zetten én anders laten handelen.” De uitspraak ‘het ei van Columbus’ is de complexe zorg op het lijf geschreven. Vaak als we uiteindelijk een nieuw inzicht hebben gevonden, hoeft er maar iets kleins te gebeuren of dit inzicht kun je alweer achterwege laten en vervolgens van vooraf aan beginnen. “Deze wereld is zo veranderlijk en dat zorgt er tegelijk voor dat het er nooit saai is.”

Benieuwd of werken binnen complexe zorg iets voor jou is? Neem dan contact met ons op via 088 - 770 2410, of kijk op prismanet.nl/vacatures.

Letselschade

Stelt u zich voor. Net als velen hebt u het beeld voor u dat u nog jarenlang gezond en vitaal zult blijven. U hebt veel te doen en nog evenzoveel toekomstplannen. En dan komt alles er plots anders uit te zien; u wordt letselschadeslachtoffer. Dit komt altijd onverwacht en ongelegen, waarbij de gevolgen vaak zeer ingrijpend zijn.

Voor letselschadeslachtoffers is het van belang dat zij een goed team om zich heen verzamelen. Er dient namelijk veel geregeld te worden. Een letselschadeadvocaat kan daarbij een belangrijke spin in het web zijn. Zo beschikt een gespecialiseerde slachtofferadvocaat over een ruim netwerk binnen de zorg, over een eigen medisch adviseur en over adviseurs op het gebied van werk, pensioenen en fiscaliteiten. Uiteraard staat een letselschadeadvocaat binnen het juridische traject voor zijn cliënt(e) - dit met als doel ervoor te zorgen dat zowel de verschenen als de toekomstige schade volledig wordt vergoed -, maar hij/zij speelt ook een belangrijke rol in het totaalplaatje.

Een slachtoffer dient zoveel als mogelijk terug te worden gebracht in de situatie waarin hij/zij voorheen verkeerde. Dit brengt een vergaande verplichting voor de aansprakelijke partij met zich mee. Zo kan worden gedacht aan het vergoeden van een uitgebreidere zorg (dan regulier), van passende hulpmiddelen en van persoonlijke ondersteuning. Maatwerk staat hierbij voorop, zodat een aansprakelijke partij zich niet kan verschuilen achter wat via sociale voorzieningen kan worden verkregen. Een goede letselschadeadvocaat streeft dit maatwerk met u na, naast dat hij/zij alle schadeposten zorgvuldig begroot en doorrekent, waarbij ook geanticipeerd dient te worden op eventuele medische risico’s.

De wet bepaalt dat de redelijke kosten van een letselschadeadvocaat dienen te worden vergoed door de aansprakelijke partij. En dat is maar goed ook, want het is van zeer groot belang dat slachtoffers goed worden bijgestaan; zij hebben immers niet om deze situatie gevraagd.

Rijppaert & Peeters Advocaten
www.rijppaert-peeters.nl
+31 162 453 811

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: