Voorpagina Voorwoord Adviesraad Sociaal Domein Almere Wijkteam Almere Goed oud worden in Almere Het Gouden Hart De Schoor maakt meedoen in Almere mogelijk! Voor Almeerders met een krappe beurs Bibliotheek - Triade Vitree aan de Bachweg Stichting Openbare Bibliotheek Almere Triade Vitree Vluchtelingenwerk - Leven met een ICD
in de gemeente Almere

Voorwoord

Actief meedoen in de maatschappij draagt bij aan het geluk van mensen. Meedoen kan werk betekenen, maar ook vrijwilligerswerk zijn of helpen op de school van je kind. Soms is dat meedoen niet altijd even makkelijk. Zeker nu het leven op veel vlakken duurder is geworden. In dat geval zijn er in de gemeente Almere organisaties en initiatieven die jou verder kunnen helpen. In deze Informatiekrant Zorg en Ondersteuning vind je informatie en tips over hulp bij bijvoorbeeld financiën, relaties, gezond ouder worden en ontmoeting. Ook komen inwoners zelf aan het woord. Blader dus gauw verder!

Wijkteam

Hoe word ik vrijwilliger? Hoe verbeter ik de relatie met mijn puber? Hoe kom ik van mijn betalingsachterstanden af? Allemaal vragen waarop je zelf misschien niet zo snel een antwoord hebt. Het Wijkteam van de gemeente Almere kan jou op weg helpen. Op pagina 4 vertellen maatschappelijk werkers Marijke en Melanie bij het wijkteam Stedenwijk en Literatuurwijk meer over het wijkteam, wat zij doen en hoe je met ze in contact kunt komen.

De Schoor

Verder in deze krant komt welzijnsorganisatie De Schoor voorbij, een welzijnsorganisatie die allerlei activiteiten organiseert om inwoners bij elkaar te brengen. Ze weten als geen ander hoe belangrijk het is om ergens deel van uit te maken. Daarom zijn ze betrokken bij veel plekken waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Op pagina 6 en 7 lees je waar je bijvoorbeeld de buurthuizen vindt en waar je terecht kunt met een krappe beurs.

En meer …

Als het gaat om welzijn, zijn er in de gemeente Almere talloze organisaties die zich inzetten voor inwoners met een hulpvraag. Denk aan de bibliotheek waar je gratis een computercursus kunt volgen, maar waar je ook naartoe kunt met een vraag over een brief van een overheidsinstantie. Op pagina 13 lees je over vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk en hoe zij statushouders hun weg helpen te vinden.

Neem gerust contact op

Hoewel de zorg- en welzijnsorganisaties in de gemeente Almere niet alle problemen voor je kunnen oplossen; ze kunnen je wel helpen met het maken van een begin. Neem daarom gerust contact op met een van de in deze krant genoemde partijen. Wanneer je er zelf gewoon even niet meer uitkomt of wanneer je wat voor een ander wil betekenen. Een telefoontje, mailtje of berichtje is een goede eerste stap.


Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Wijkteams Almere en De Schoor.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Februari 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: