Voorpagina Voorwoord Adviesraad Sociaal Domein Almere Wijkteam Almere Goed oud worden in Almere Het Gouden Hart De Schoor maakt meedoen in Almere mogelijk! Voor Almeerders met een krappe beurs Bibliotheek - Triade Vitree aan de Bachweg Stichting Openbare Bibliotheek Almere Triade Vitree Vluchtelingenwerk - Leven met een ICD


Wij zetten de stem van de Almeerse burger kracht bij! Helpt u ons?
-Adviesraad Sociaal Domein Almere-

Iedereen wil graag meedoen in de samenleving, op zijn of haar eigen manier. De gemeente Almere werkt aan een inclusieve en sociale stad, waarin alle inwoners van Almere gezond kunnen opgroeien en gelijke kansen hebben om mee te doen. Voor mensen die extra hulp nodig hebben, beschikt de gemeente over veel verschillende regelingen. Al deze regelingen samen vormen het sociaal domein.

De regelingen zijn niet altijd makkelijk te begrijpen, of werken in de praktijk soms niet zoals het zou moeten. Daarom is er een Adviesraad Sociaal Domein, die de gemeente bij de les houdt en meehelpt om haar beleid te verbeteren.

Als onafhankelijk adviesorgaan, stellen we het belang van inwoners voorop. De Adviesraad Sociaal Domein bestaat uit twaalf inwoners van Almere met veel kennis en ervaring in het sociaal domein. Wij denken mee met ambtenaren en halen informatie op bij groepen inwoners, die te maken hebben met de regelingen in het sociaal domein. Wij bereiken echter nog niet alle Almeerders even goed. Vooral in culturele diversiteit valt er nog wat te winnen voor ons en dat vinden we toch belangrijk.

Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe leden voor de Adviesraad Sociaal Domein. Het hebben van een bi-culturele achtergrond is daarbij een groot pluspunt.

U kunt zich ook als groep aansluiten. Dit kan bij het Breed Overleg Plus, een platform waarin verschillende belangenorganisaties hun krachten bundelen.

Helpt u ons om de stem van alle Almeerders te vertegenwoordigen in de stad? Stuur ons dan een mail via [email protected] en we nemen contact met u op. Voor meer informatie kunt ook terecht op onze website www.asdalmere.nl