Voorpagina Voorwoord Adviesraad Sociaal Domein Almere Wijkteam Almere Goed oud worden in Almere Het Gouden Hart De Schoor maakt meedoen in Almere mogelijk! Voor Almeerders met een krappe beurs Bibliotheek - Triade Vitree aan de Bachweg Stichting Openbare Bibliotheek Almere Triade Vitree Vluchtelingenwerk - Leven met een ICD
in de gemeente Almere

Gratis hulp bij vragen over
taal, digitaal, overheid en zorg

Onze wereld wordt steeds digitaler en, voor velen, ingewikkelder. Gelukkig biedt de bibliotheek hulp voor alle Almeerders. In de bibliotheek zijn diverse spreekuren, inloopworkshops en cursussen. Deze hulp is gratis en iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn.

Workshops digitale vaardigheden

Voor beginners op de computer en het internet is er de inloopworkshop Klik & Tik. Je leert de muis en het toetsenbord gebruiken, zoeken op internet en e-mailen. Ben je al iets verder? Dan is er de cursus Digisterker. Hierbij leer je werken met je DigiD, toeslagen aanvragen en werken met websites van overheid en gemeente. In de cursus Digivitaler leer je om jouw zorg digitaal te regelen. Je leert bijvoorbeeld hoe een patiëntenportaal werkt en hoe je op videoconsult bij de huisarts gaat.

Spreekuren

Heb je een specifieke vraag? Dan kun je terecht bij diverse spreekuren. Het Informatiepunt Digitale Overheid helpt bij vragen over bijvoorbeeld toeslagen, moeilijke brieven, zorg regelen en belastingen. De Digitale Helpdesk biedt hulp bij vragen over tablet, smartphone, e-mail, apps installeren en meer. Daarnaast is er het Taalspreekuur. Hierbij krijg je informatie over het leren van de Nederlandse taal. Of kom naar het Taalcafé, waar je samen met andere deelnemers en vrijwilligers het spreken van de Nederlandse taal oefent.

Meer informatie? Kom langs of informeer via de volgende mogelijkheden:
Telefoon: 036 – 548 60 00
E-mail: [email protected]
Website: www.denieuwebibliotheek.nl/­informatiepunt

Iedereen is welkom in de bieb, de Huiskamer van de Stad!

Begeleiding op maat
aan de Bachweg

Begeleiding van jong tot oud, dat is mogelijk aan de Bachweg. Aan de rand van de Muziekwijk vind je een kleinschalig terrein in een groene omgeving waar zorg wordt geboden door Triade Vitree.

Regiomanager Wanda Aden vertelt: “Aan de Bachweg bieden we een thuis voor cliënten met een (ernstig meervoudige) verstandelijke beperking. We hebben ons gespecialiseerd in het bieden van zorg voor de ouder wordende bewoners, waaronder palliatieve zorg.”

Ook het Activiteitencentrum Rondo is op dit terrein gelegen. Wanda: “De begeleiding op de woningen en de dagbesteding is gericht op het welzijn van de cliënten en stimuleert hen in de ontwikkeling binnen hun eigen mogelijkheden en het behouden of ontwikkelen van vaardigheden. Doordat we wonen én dagbesteding aanbieden, creëren we een veilige en fijne plek voor onze cliënten.”

In 2022 zijn drie jeugdgroepen gestart, voor zowel kinderen met een ernstige meervoudige beperking als kinderen met uitdagend gedrag en behoefte aan structuur. “Er is individuele aandacht voor de kinderen en er worden groepsactiviteiten gedaan. De begeleiding staat in het teken van ontwikkeling en het stimuleren daarvan, passend bij het niveau van ieder kind. We streven ernaar dat kinderen en jongeren leren om zoveel mogelijk zelf dingen te doen. Belangrijk hierbij is de samenwerking met de ouders.” Er is ook een logeermogelijkheid gestart. “We kregen regelmatig de vraag of het mogelijk was om bij ons te logeren. Een kans om ouders even te ontlasten.”

Meer informatie?
Kijk op www.triadevitree.nl
Of bel naar 088 - 32 32 111.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: