Voorpagina Voorwoord Adviesraad Sociaal Domein Almere Wijkteam Almere Goed oud worden in Almere Het Gouden Hart De Schoor maakt meedoen in Almere mogelijk! Voor Almeerders met een krappe beurs Bibliotheek - Triade Vitree aan de Bachweg Stichting Openbare Bibliotheek Almere Triade Vitree Vluchtelingenwerk - Leven met een ICD
in de gemeente Almere

De Schoor maakt meedoen in Almere mogelijk!

In buurt- en jongerencentra, in de speeltuin en op de jeugdlanden, op sportvelden en brede scholen: verspreid over de hele stad kunnen Almeerders elkaar ontmoeten en deelnemen aan tal van activiteiten. Heb jij een idee voor jouw buurt? Dan kun je bij ons terecht. We helpen je graag jouw ideeën te realiseren.

Buurtcentra verspreid over de hele stad

In onze 17 buurtcentra vinden wekelijks veel activiteiten plaats: van dansen tot klaverjassen, van family bootcamp tot muziekactiviteiten. Voor elke leeftijd is er wel een activiteit. Benieuwd naar een buurtcentrum in jouw buurt? Kijk dan op www.deschoor.nl/accommodaties.

Sterk in Kinderwerk

Almere is een jonge stad waar veel kinderen opgroeien. Wij helpen hen graag een handje hierbij! Bij al onze kinderactiviteiten is er aandacht voor hun ontwikkeling én besteden we aandacht aan een gezonde leefstijl. Wat is er nou leuker dan samen met je vrienden een hut te bouwen op de jeugdlanden? Bedenken, bouwen en samenwerken en trots zijn op het resultaat! Meer informatie over kinderactiviteiten? Kijk dan op www.deschoor.nl/kinderen.

Jongeren in de lead

Bij het Dynamisch Jongerenwerk spelen jongeren de hoofdrol. Samen met hen maken we een passend programma van activiteiten. Of dat nou op straat is of in de jongerencentra. Talentontwikkeling, participatie en een zinvolle vrijetijdsbesteding zijn belangrijke speerpunten. Ook als het even wat minder gaat met een jongere, staan we voor hen klaar. Meer weten? Kijk dan op www.jongerenwerkalmere.nl.

Heel Almere in beweging

Bewegen is gezond! Buurtsportcoaches bieden sport en spel aan in verschillende wijken, en voor jong en oud. Meer informatie? Kijk dan op www.deschoor.nl/almereinbeweging.

(G)oud in Almere

Oud worden in Almere is goud! Samen met de gemeente en andere organisaties organiseren we tal van activiteiten voor oudere Almeerders. Volop ruimte voor ontmoeting en beweging. We wijzen hen de weg naar instanties die van belang zijn of helpen met het maken van een plan maken voor toekomstbestendig wonen. Meer informatie voor senioren? Kijk dan op www.deschoor.nl/senioren of www.goud.almere.nl.

Buurtbemiddeling bij dreigende burenconflicten

Heb je een (dreigend) conflict met je buren en kom je er niet uit? Vraag dan een gratis bemiddelingsgesprek aan. Buurtbemiddeling Almere is onpartijdig en biedt begeleiding bij het oplossen van een (dreigend) conflict met de buren. De vrijwillige bemiddelaars zijn getraind en worden professioneel begeleid. Zij bieden een luisterend oor en begeleiden het gesprek tussen beide buren. Zij helpen beide partijen om samen tot afspraken te komen, zodat beide partijen tevreden zijn.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: