Voorpagina Voorwoord Adviesraad Sociaal Domein Almere Wijkteam Almere Goed oud worden in Almere Het Gouden Hart De Schoor maakt meedoen in Almere mogelijk! Voor Almeerders met een krappe beurs Bibliotheek - Triade Vitree aan de Bachweg Stichting Openbare Bibliotheek Almere Triade Vitree Vluchtelingenwerk - Leven met een ICD
in de gemeente Almere

Voor Almeerders met een krappe beurs

Heb je het financieel zwaar(der)? Dan zijn onderstaande projecten misschien iets voor jou!

Buurtkamers zijn hartverwarmend

In steeds meer buurtcentra is een buurtkamer te vinden. In de buurtkamer word je altijd gastvrij ontvangen door een vrijwilliger. Je kunt er een praatje maken, meedoen met activiteiten of bijvoorbeeld met je haak- en breiwerk bezig zijn. Van de vrijwilligers krijg je een kop koffie of thee. In de buurtkamer leer je nieuwe mensen kennen of spreek je af met andere mensen. Iedereen is welkom. Bijna alle activiteiten zijn gratis. Soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl/buurtkamers.

Kinder- en jongerenactiviteiten

Om mee te kunnen doen aan de activiteiten vragen we vaak een kleine bijdrage. Is deze bijdrage voor jou een drempel? Dan bekijken we samen wat er mogelijk is. Zo kan iedereen mee doen!

MUP

Een MUP is een menstruatie-uitgiftepunt. Heb je niet voldoende financiële middelen? Dan kun je in alle buurtcentra terecht voor maandverband en incontinentiemateriaal. Je kunt hier kosteloos gebruik van maken.

Kinderzwerfboeken

Weet je dat lezen heel erg goed voor je is en ook nog heel leuk is? In Almere kun je gratis kinderzwerfboeken ophalen en ze op zwerftocht sturen. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl/kinderzwerfboeken.

Weggeefwinkels en weggeefkasten

Je ziet het steeds vaker: weggeefwinkels en weggeefkasten. Inwoners die spullen over hebben, doneren dit zodat andere inwoners hier nog plezier van kunnen hebben. Wil je zelf een initiatief starten? Onze collega’s van Buurtkracht helpen je er graag bij.

Samen eten

In veel buurtcentra vinden wekelijks eettafels plaats. Voor een kleine bijdrage kun je hier genieten van een maaltijd die vrijwilligers verzorgen. Ben je benieuwd of er een eettafel in jouw buurtcentrum plaats vindt? Loop er dan eens binnen of kijk op www.deschoor.nl/eettafels.

Kom je er zelf niet uit?

Onze sociaal raadslieden geven inwoners van Almere gratis informatie en advies op sociaal-juridisch gebied. Zij beschikken over een brede kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Vaak zal de informatie of het advies voldoende zijn om weer verder te kunnen. Soms is er iets meer nodig, zoals een brief of een bezwaarschrift. Dat kunnen de sociaal raadslieden alleen doen voor inwoners van Almere met de laagste inkomens. Meer informatie? Kijk eens op www.deschoor.nl/sociaalraadslieden.

PLANgroep

Heb je problematische schulden waar je zelf niet meer uit denkt te komen? Dan kan PLANgroep Almere je doorsturen naar onze maatwerkers. Zij zijn maatschappelijk werkers gespecialiseerd in geld- en schuldenproblematiek en helpen je graag!

Meer informatie?

De Schoor, Welzijn in Almere
Haagbeukweg 153
1318 MA Almere
036 – 527 85 00
[email protected]

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: