Voorpagina Voorwoord Osté Advocaten en Bewindvoering Prisma - Rijppaert & Peeters Advocaten Prisma Rijppaert en Peeters Advocaten Zorgen over geld? - De Entree Dongen Doet Mee - Hulp bij digitale vaardigheden ZoHealthy - Mantelzorg Korian Gamen: wanneer is veel té veel? Uitvaartverzorging Van Berkel - E-health
in de gemeente Dongen

Chatten met de psycholoog

In Nederland gebruiken jaarlijks zo’n 9 miljoen mensen het internet om hulp te zoeken voor psychische problemen. Helemaal sinds corona is het steeds gebruikelijker om voor deze problemen via de computer professionele hulp te krijgen.

E-health

Bij online hulpverlening (e-health) worden patiënten via het internet geholpen bij hun problemen. Zij kunnen bijvoorbeeld depressief zijn of een eetstoornis hebben. Binnen een afgeschermde online omgeving krijgt de patiënt vragen en oefeningen. Soms hoort het bij de behandeling om daarnaast te chatten/videobellen voor extra ondersteuning, maar dit is bij elke aanbieder van online zelfhulp anders.

Van anoniem tot mobiel

Zo bestaan er e-health aanbieders waarbij de patiënt anoniem een traject kan doorlopen zonder dat de huisarts of zorgverzekeraar hiervan op de hoogte wordt gesteld. Andere online therapie platformen doen aan ‘blended care’, waarbij ze e-health combineren met klassieke begeleiding. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via een app een e-health cursus te doen.

Nieuw onderdeel

E-health is voor zowel hulpverleners als patiënten een relatief nieuw onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) wijst online hulpverleners erop dat ze extra oplettend moeten zijn wanneer zij via e-mail of chat contact hebben met hun patiënten. Psychologen kunnen informatie mislopen die ze normaal gesproken halen uit lichaamstaal.

Groot aanbod

Voor veel mensen kan e-health een uitkomst zijn, omdat er talloze mogelijkheden zijn op gebied van begeleiding, privacy en kosten. Denk je dat e-health een manier kan zijn om jouw psychische klachten te verhelpen? Informeer jezelf dan goed over de verschillende behandelingen en de aanbieders. Dit kan bijvoorbeeld via je eigen huisarts.

Wat is er mogelijk bij het afscheid?

Aan onze eigen uitvaart willen we het liefste nog niet denken. Maar er zijn mensen die weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van afscheid nemen. Uitvaartverzorging Van Berkel is een uitvaartonderneming in de regio Dongen, en heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het regelen en uitvoeren van uitvaarten.

Natuurlijk betekent een uitvaart veel verdriet maar ook fijne herinneringen. Jacomien en Marian willen de mensen herinneringen geven, een mooi en waardig afscheid waarin ze hun dierbaren kunnen herkennen. Hierbij staan de wensen van de nabestaande en de overledene centraal. Door middel van een persoonlijk gesprek of het invullen van een wensenboekje, zorgen ze voor een mooi afscheid, dat past bij zowel de overledene als bij de familie. Het is ook mogelijk om kosteloos en vrijblijvend uw wensen van te voren te bespreken, zodat u zelf de regie in handen heeft.

Jacomien of Marian komen bij u thuis om uw wensen door te spreken en denken met u mee. Waar nodig ontvangt u suggesties, zodat u de beste keuze kunt maken. Of het nu gaat over een traditionele (kerkelijke) of een eigentijdse uitvaart (op locatie, in een café, uw eigen tuin of sportaccommodatie), Jacomien van Berkel en Marian van Honk zorgen er voor dat een uitvaart tot in de puntjes geregeld wordt. Hierbij wordt rekening gehouden met al uw wensen.

Ook kunnen ze u ondersteunen bij het maken van een keuze tussen thuis opbaren of uitvaartcentrum, begraven of cremeren. Ze maken de afspraak met de kerk, aula, begraafplaats of crematorium, het opstellen van de rouwbrief en nog vele andere mogelijkheden.

Na het voorgesprek of het invullen van een wensenboekje, krijgt u altijd op korte termijn een voorlopige kostenbegroting, die samen met u, of uw nabestaanden wordt doorgenomen. Openheid is namelijk erg belangrijk bij Van Berkel.

Meer informatie?

Voor een beeld van onze werkzaamheden kunt u een kijkje nemen op onze website of een gratis wensenboekje aanvragen. www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl, of neem contact op met 06 - 29 46 32 50.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: