Voorpagina Voorwoord Podozorg Zaltbommel Bibliotheek Rivierenland - Santé Partners Santé Partners Welzijn Bommelerwaard Welzijn Bommelerwaard vervolg 's Heerenloo Geldermalsen 's Heeren Loo - ROC River ROC Rivor BetuweZorg - Prezzent Prezzent Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Medisch Centrum de Rivieren - Praktijk Sirius
in de gemeente Zaltbommel

Zorg en mensgerichte behandeling bij pijnklachten

Dr. Piers is ruim 35 jaar radioloog met veel ervaring in pijnbestrijding van het steun- en bewegingsapparaat. Hij is werkzaam in Medisch Centrum de Rivieren te Zaltbommel. Dit centrum werd in 2019 door hem opgericht en is gevestigd in gezondheidscentrum Bolderburen. Het is belangrijk voor dr. Piers en zijn team om patiënten aandacht en tijd te geven, te luisteren, gericht onderzoek te doen en waar mogelijk hen zo snel mogelijk te helpen.

“Patiënten met pijn van onder andere gewrichten en of spieren worden naar het centrum verwezen. We onderzoeken patiënten naar aanleiding van hun klachten en maken gebruik van echo-onderzoek om indien mogelijk een diagnose te kunnen stellen en zo gericht de oorzaak van de pijn te kunnen behandelen. Vaak succesvol, soms is het resultaat beperkt.

In de loop der jaren heeft het centrum al menig positieve waardering van patiënten mogen ontvangen. Het centrum heeft als doelstelling korte wachttijden en tracht de patiënten zo snel mogelijk te kunnen zien en waar mogelijk te behandelen.

Kernwaarden zijn empathie en een mensgerichte aanpak, waarbij ruim de tijd wordt genomen voor de patiënt.

Medisch Centrum de Rivieren beschikt over twee moderne echokamers en voldoet aan alle wettelijke normen. Verwijzende artsen krijgen altijd een verslag van het echo-onderzoek en het te volgen behandelingstraject in overleg met de patiënt.

Meer informatie?

Website: www.pijn-behandeling.com
Telefoon: 085 - 020 5353
Email: [email protected]Elk verhaal is uniek

De getallen doen je soms duizelen. Of het nou gaat om mensen met een burn-out, jongeren met emotionele problemen, het aantal diabetes- en hart en vaatpatiënten, de cijfers over werkdruk en stress en natuurlijk ook de enorme zorguitgaven. En ondertussen is het wereldnieuws allerminst vrolijk makend. Natuurlijk doet dit iets met ons en kun je je voorstellen dat er mensen zijn die vastlopen en afhaken.

Er is een enorme behoefte aan verandering. Mensen willen minder stress, meer rust en vooral gehoord worden.

En diep van binnen schuilt in alle mensen hetzelfde verlangen: als ik oud ben, dan heel graag nog gezond en vitaal. Maar hoe doe je dat als je onderweg er niet aan toekomt om je daar bewust van te zijn?

“Wij hebben jaren geleden ervoor gekozen om ons leven een wending te geven. Wij lieten het drukke muziekleven achter ons, gingen studeren en begonnen een praktijk voor natuurgeneeskunde. Gaandeweg kregen we het besef dat we onze gezondheid zelf enorm kunnen beïnvloeden, veel sterker dan we wisten. En dat is voor ons een belangrijke motivatie om mensen te helpen”, vertelt Wouter Tempelaar.

“Het leuke van dit werk is dat elk verhaal uniek is en om een eigen oplossing vraagt.

De één vindt rust bij een aantal reikibehandelingen en wil graag de reikicursus doen om dit voortaan zelf te onderhouden, de ander blijkt een magnesiumtekort te hebben en kan volstaan met suppletie. Maar in alle gevallen merken we dat de mensen het o zo belangrijk vinden dat ze gehoord worden en dat er even ‘geen tijd’ is”, aldus Caroline Tempelaar.

Meer informatie?

Praktijk Sirius
Caroline & Wouter Tempelaar
Kruisstraat 6
5315 AM Kerkwijk

06 - 2602 4980
06 - 5572 7505

www.praktijksirius.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: