Voorpagina Voorwoord Podozorg Zaltbommel Bibliotheek Rivierenland - Santé Partners Santé Partners Welzijn Bommelerwaard Welzijn Bommelerwaard vervolg 's Heerenloo Geldermalsen 's Heeren Loo - ROC River ROC Rivor BetuweZorg - Prezzent Prezzent Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Medisch Centrum de Rivieren - Praktijk Sirius
in de gemeente Zaltbommel

“Huishoudelijke ondersteuning verrijkt mijn leven”

BetuweZorg is een thuiszorgorganisatie die voor u klaar staat als u niet meer zelfstandig voor uzelf kunt zorgen. Met onze ondersteuning bieden wij passende zorg zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Dit ervaart ook meneer Den Boer uit Zaltbommel.

Vorig jaar heeft meneer Den Boer huishoudelijke ondersteuning aangevraagd, omdat het huishouden voor hem te zwaar werd. “Vanwege ouderdomsklachten loop ik slecht en ik kom niet meer overeind als ik zou moeten bukken. Wat ik zelf nog kan, dat blijf ik doen zoals de boodschappen, koken en de afwas. De hulp neemt dan het stoffen, stofzuigen en het schoonmaken van de badkamer over. Soms doet ze ook iets extra’s zoals binnen de ramen zemen.”

Meneer Den Boer geeft aan dat hij blij is met de ondersteuning die hij wekelijks ontvangt. “Zonder deze hulp zou ik niet meer thuis kunnen blijven wonen. Ik heb een fijn netwerk en mijn kinderen helpen met veel dingen, maar kunnen niet alles overnemen. Mijn vaste hulp weet de weg en haar ondersteuning is voor mij echt een verrijking in mijn leven. We hebben inmiddels een goede band opgebouwd samen en drinken ook altijd even een kop koffie om 10.00 uur. Mijn huishoudelijke hulp maakt het leven in mijn eigen huis veel makkelijker. Tegen andere mensen die hulp nodig hebben, kan ik alleen maar zeggen: ‘Aanvaard de hulp die je kunt krijgen’.”

Heeft u (tijdelijk) hulp nodig in de huishouding? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we wat u nodig heeft.

www.betuwezorg.nl / 088-8009999

Wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt

Begin 2022 startte Nancy Ploeger als onze nieuwe Coach Cliëntenraden bij Prezzent. “Mensen in hun kracht zetten en helpen hun eigen keuzes te maken, is het mooiste wat er is. Ik zie mezelf hier nog heel lang werken!”

Nancy coacht en ondersteunt de cliënten in de lokale cliëntenraden en de centrale cliëntenraad. Elke locatie van Prezzent heeft een eigen cliëntenraad. Adviezen en instemmingen vanuit deze raden komen zo bij de centrale cliëntenraad en worden voorgelegd aan de bestuurder. “Prezzent vindt het he el belangrijk dat cliënten meedenken”, vertelt Nancy.

“Een mooi voorbeeld is de eerste netwerkborrel, georganiseerd door de ambulante cliënten in Zaltbommel. Het was hun idee om ook de mensen van andere raden te ontmoeten. Ze hebben alles zelf bedacht, de locatie geregeld, iedereen uitgenodigd, een dj geregeld en de deelnemers van de Brancheopleiding Facilitair gevraagd voor de hapjes en drankjes. Helemaal op hun eigen manier. Dan staan we aan het eind van de avond wel samen te stralen hoor!”

Dat cliënten mee mogen praten, is niet uniek. Het is wel uniek dat er veel cliënten mee praten. Bij Prezzent zijn dat zo’n 40 van de 250 cliënten en hun familie die meebeslissen over ontwikkelingen binnen de organisatie.

“Zo zijn we zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van toekomstplannen voor de nieuwe locatie Bommelstein in Zaltbommel”, gaat Nancy verder. “Hier worden ca. 25 appartementen gerealiseerd waar mensen met een beperking wonen en ondersteuning aan huis kunnen krijgen. Ook hier denken, praten en beslissen cliënten mee. Samen met de bewoners van Bommelstein en hun familie werken we aan de plannen voor deze nieuwe locatie. Iedereen kijkt enorm uit naar de bouw van deze nieuwe locatie. Dat zijn mooie momenten van inspraak!”

Lijkt het je leuk om ons beter te leren kennen?

Je kunt bellen met het cliëntbureau van Prezzent op telefoonnummer: 0418-820920. Of stuur een mail naar: [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: