Voorpagina Voorwoord Waterweg Wonen Vlaardingen MVS Jeugdmodel van start Mevis Gemeente Vlaardingen Jeugd- en volwassenenfonds sport en cultuur Stroomopwaarts Verbinding in de stad Fief Een tegen eenzaamheid Argos Zorggroep Seniorenwelzijn - De Kulk CJG Rijnmond CJG Rijnmond vervolg
in de gemeente Vlaardingen

©Seniorenwelzijn

Lokaal misverstand

Herkent u dat? Dat u dingen vergeet. Of heeft u misschien een diagnose beginnende dementie? En vindt u het daardoor lastig om aan bestaande activiteiten mee te doen?

Seniorenwelzijn organiseert 1 keer per 2 weken een activiteit voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Een leuke activiteit waar gelijkgestemden een leuke dag beleven op basis van hun interesses. Behalve een gezamenlijk koffiemoment en tussen de middag samen eten, wordt er ook altijd nog iets anders gedaan. Een creatieve activiteit, samen koken, een beweegactiviteit of bijvoorbeeld een uitstapje. Zo is er al eens een bezoek gebracht aan de SS Rotterdam, musea en de dierentuin. Maar ook een Djembéworkshop, geheugentraining en een frisse wandeling hebben al op de agenda gestaan.

“Wij vinden het belangrijk dat mensen met geheugenproblemen en/of dementie mee kunnen blijven doen en plezier beleven. Dat zij zichzelf kunnen zijn, sociale contacten en een zinvolle daginvulling hebben en dat hun interesses en talenten worden gestimuleerd. Met Lokaal misverstand dragen we hieraan bij”, aldus Mariëlle van Santen, Vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn.

Dag, tijd & locatie

Deelnemers aan Lokaal misverstand komen op maandag in de oneven weken van 11.00 tot 15.00 uur bij elkaar in Buurtpunt Groot Ambacht. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig.

Informatie & aanmelden

Wilt u meer weten over Lokaal misverstand of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Mariëlle van Santen op 06 – 50 25 83 70 of via [email protected]. Ook kunt u voor meer informatie terecht op www.seniorenwelzijn.nl.

Inspannen en ontspannen:
het kan allebei!

Bewegen in het water is voor iedereen mogelijk. Er is maar één ding wat u zich af moet vragen: met welk doel wil ik bewegen? Bewegen om uw conditie te verbeteren, leniger te worden, sterker te worden of juist om de sociale contacten op te zoeken? Aquasporten heeft voor ieder wat wils! Beweging zorgt ervoor dat u minder kans heeft op hart- en vaatziekten, diabetes, depressie en zorgt ervoor dat uw spieren soepel blijven. Sporten in het water heeft als voordeel dat u ‘gewichtloos’ uw spieren kunt trainen, zonder hierbij uw gewrichten te belasten.

Wat is er mogelijk met aquasporten?

Kiest u bijvoorbeeld voor Aquajoggen, waarbij u door middel van een speciale drijfgordel uw gewrichten volledig ontlast?

Of gaat u voor pittige oefeningen met accenten op de buik, billen en benen tijdens de Aqua BBB?

Wilt u juist een nieuwe uitdagende manier van bewegen in het water proberen? Kijk dan eens bij de lessen van Aqua Pole.

Toch meer rustig bewegen in het water of op advies van de arts of fysiotherapeut, kies dan voor de Aqua Therapie.

Of gaat u voor afwisseling in de oefeningen, waarbij zowel uithoudingsvermogen als kracht aan bod komen? Kom dan eens naar de Aqua Workout!

Wellicht heeft u meer interesse om samen met andere 50 plussers op een gezellige manier aan uw conditie en lenigheid werken? Dan is de Aqua Fifty Fit echt iets voor u!

Zwem- en recreatiebad De Kulk

Website: www.dekulk.nl
Telefoon: 010 - 248 33 33
E-mail: [email protected]

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: