Voorpagina Week van de Ontmoeting 2023 Voor ieder 1 Lekker in je vel DSV Mantelzorg WelzijnsKompas Hillegom-Lisse Buurtkracht Aemosa Gezond leven Wacht niet met hulp vragen HOZO In de problemen geraakt? Programma: Week van de ontmoeting Marente Jongeren in het vizier Stichting Welzijnskwartier
in de gemeente Hillegom & Lisse

GEZOND LEVEN

Gezellig, lekker en gezond samen eten met buurtgenoten in een ontspannen sfeer? Dat kan in Plein28. De eerste keer was een groot succes. Een deelnemer van 92 jaar gaf aan: ‘Ik ben zo blij dat dit wordt georganiseerd, ik hoop dat het elke maand terugkomt!’

De activiteit wordt georganiseerd omdat er veel vraag naar is. Eén van de bezoekers zei: “Mij lijkt het leuk om weer eens een gesprek te voeren met anderen tijdens het eten in plaats van dat ik in mijn eentje voor de buis met een bord eten op schoot zit.” Het idee werd enthousiast omarmd en leidde tot het organiseren van maandelijkse maaltijden.

Lekker en gezond

De maaltijden worden bereid door enthousiaste vrijwilliger Kevin. Hij werkte als kok in verschillende restaurants en is wegens persoonlijke omstandigheden afgekeurd.

“Tijdens een gesprek in Plein28 kwam mijn werk als kok ter sprake en is het balletje gaan rollen. Koken én zorgen voor mooie ontmoetingen maakt dat ik me graag inzet voor mensen. Zeker met mijn horeca-achtergrond leek het mij leuk om het eens te proberen. Samen Eten brengt je in contact met mensen die je normaal gesproken niet zou tegenkomen. Ik hoor aan tafel dat mensen elkaars verhalen herkennen en ervaringen delen. Daardoor blijven mensen terug komen. Om er even uit te zijn, lekker te eten en een gesprek te hebben met elkaar”, aldus Kevin. “Ik hoop dat ze terugkomen omdat ze een fijne avond hebben gehad en dat meer mensen een handje willen helpen zodat het nog meer ‘samen’ wordt.”

Kom ook!

Elke eerste vrijdag van de maand van 17.00 tot 19.30 uur. 5 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is nodig en kan tot uiterlijk 1 dag van tevoren, via www.plein28.nl of 0252 – 757 100.

Samen Gezond

Niets is lekkerder dan de week positief te starten. Samen Gezond biedt de kans om dat te doen op de maandagochtend. Samen Gezond bestaat uit bewegen, een gezellig koffiemoment en een gezonde lunch. De sportcoach zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen aan de bewegingsactiviteiten. Zo ook Benita die herstellende was van kanker en het belangrijk vond om haar conditie op te bouwen.

Benita: “Wat ik heb ervaren bij het bewegen is dat iedereen, ondanks beperkingen vanwege leeftijd of ziekte, toch mee kan doen. Door mee te doen aan Samen Gezond heb ik weer zelfvertrouwen gekregen om verder te gaan met mijn conditie opbouwen.”

Ontmoeten & leefstijl

Tijdens de lunch schuiven interessante sprekers aan die vertellen over een gezonde leefstijl, voeding, ontspanning en Positieve Gezondheid. Oud deelnemer Bets werd erg blij van Samen Gezond. “Samen Gezond heeft mij hele gezellige ochtenden gebracht.

De combinatie van sportief bezig zijn, informatie over gezondheid en het samen lunchen vond ik heel fijn. Het is een laagdrempelige manier om lekker samen te bewegen en nieuwe mensen te ontmoeten.”

Zin om met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan én nieuwe mensen te ontmoeten? Doe ook mee! Op 21 augustus is Samen Gezond in Hillegom weer gestart maar instromen is nog mogelijk. In Lisse start een nieuwe reeks op 6 november. Voor aanmelden of meer info, neem contact op met Welzijnskompas via 0252 – 757 100 of [email protected].

Kom ook!

Elke eerste vrijdag van de maand van 17.00 tot 19.30 uur. 5 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is nodig en kan tot uiterlijk 1 dag van te voren, via www.plein28.nl of 0252 – 757 100.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: