Voorpagina Voorwoord Magenta Zorg Meedenken aan de keukentafel - Energiecoaches van Heiloo Energie Zaffier: Ondersteuning bij werk, geldzaken en inburgering - Geldfit De Ambulante Coach GGZ Noord-Holland - dnoDoen dnoDoen Inloopspreekuur geldzaken - Tips voor lagere energierekening Tips voor besparen op gas Zaffier Zaffier - samen kom je verder Petra Jansen personal lifecoach - Brijder - Buurtsportcoach Brijder Jeugd ZorgMies - Bibliotheek Kennemerwaard - Koel Jeugdzorg Koel Jeugdzorg en JGGZ Horizon College - Met Fabienne Kennemer wonen. Kennemer Wonen De Buurtsportcoach

In de gemeente In Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Vijf tips voor een lagere energierekening

door te besparen op gas

De gestegen energieprijzen zorgen bij iedereen voor een hogere energierekening. Met simpele tips kunt u uw energierekening een stukje lager houden. In de meeste gevallen hoeft dat niet eens geld te kosten en u kunt er meteen mee aan de slag.

Tip 1. Zet de verwarming op 18°C

De winter is al weer even in ons land en de verwarming staat weer aan. Die kunt u ook op 18 °C zetten in plaats van op 20°C. Uw lichaam went er vanzelf aan. Ga maar na: bij 18°C in de herfst zetten we bibberend de verwarming aan, terwijl we bij 18°C in de lente juichend de korte broek uit de kast trekken! Met een extra dekentje op de bank kan natuurlijk ook.

Per 1°C lager bespaart u gemiddeld 120 m3 gas per jaar (€312,-).

Tip 2. Doe de gordijnen dicht

U wilt de warmte natuurlijk wel binnenhouden! Doe daarom uw gordijnen dicht. Dat is ook meteen gezellig, op zo’n koude winteravond.

U bespaart hiermee 270 m3 gas per jaar (€700,-) bij een vrijstaand huis

Tip 3. Douche korter

Wist u dat de gemiddelde douchebeurt zo’n 60 liter water kost? Dat is als u 9 minuten onder de douche staat. Een regendouche verbruikt zelfs nog meer. Als u dit terugbrengt naar 5 minuten, dan scheelt dat bijna de helft.

Zet een wekkertje of het alarm van uw telefoon, of draai een muziekje (meezingen mag!). Als het nummer voorbij is, weet u hoe laat het is. Gemiddelde besparing: 44 m3 gas per jaar (€114,-)

! Voor de echte fanatiekeling: zet de douche uit tijdens het inzepen..!

Tip 4. CV-Ketel van 80°C naar 50°C

De CV-ketel is normaal op 80°C of 90°ingesteld. Installatiebedrijven krijgen liever geen telefoontjes over huizen die traag opwarmen. Voor de zekerheid stellen ze dus alles extra hoog in. Zij hoeven uw energierekening niet te betalen!
Een temperatuur van 60°C werkt ook prima. Dit regelt u in het displaymenu van de ketel. Extra voordeel: u brandt zich niet meer aan de radiatoren.

Warmt uw huis in de winter toch te langzaam op? Zet de keteltemperatuur dan alleen in het voor- en najaar lager. Of, beter nog: verbeter de isolatie van uw woning!

Gemiddelde besparing: 175 m3 gas per jaar

Tip 5. Tocht door de brievenbus

Tot slot een tip die als enige in dit lijstje geld kost. Plaats een tochtborstel op de brievenbus in de voordeur. Die koude wind die u in de gang voelt? Allemaal verspilde energie! Houd warmte binnen en kou buiten met een brievenbusborstel.

Kosten: Ongeveer €10,-, Gemiddelde besparing: 25m3 gas per jaar (€65,-) 


Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: