Voorpagina Voorwoord Tintengroep Join Us - VIP! Assen - Zoo-vaardig Cedin Financiële problemen of zorgen? Sport- en cultuurfonds De Laatste Eer Buurtbemiddeling in de gemeente Assen - Mijn Buurt Assen - STILA Preventiefonds Mijn Buurt Assen Altijd een wijkgebouw dat bij jou past Cliëntondersteuning - Laat jouw stem horen - Cliëntenraad Mantelzorgers - Bierens van Boven Advocaten Vanboeijen - Accolade Zorg Accolade Zorggroep Woonservice Drenthe - DNK Assen CKC Drenthe - Assen Sportstad CKC Drenthe
in de gemeente Assen 

Kom eens langs bij één van onze wijkgebouwen

Wil jij nieuwe mensen ontmoeten, meedoen aan een gezellige activiteit of gewoon een kop koffie met iemand drinken? Dan ben je van harte welkom in één van de vele wijkgebouwen in Assen.

In een wijkgebouw kun je van alles doen. Denk aan volksdansen, biljarten of bijvoorbeeld een autismecafé. Maar we organiseren ook avonden waar jonge moeders ervaringen met elkaar delen. In sommige wijkgebouwen kun je speelgoed lenen en je vindt er allerlei folders en informatie.

In de wijkgebouwen gaan we op een leuke en ontspannen manier met elkaar om. Iedereen is welkom en je kunt altijd binnenlopen voor een kop koffie en een praatje. We zijn er voor jong en oud. Soms ontstaat het contact tussen de inwoners bijna vanzelf. Zoals die keer dat er jongens en meisjes achter één van onze wijkgebouwen stonden te roken. De beheerder vroeg of ze binnen wilden komen. Dat was zo gezellig dat we nu elke week een vaste avond organiseren voor de jongeren. Zo zijn ze van de straat en komen ze in contact met andere (oudere) inwoners van de wijk.

Altijd een wijkgebouw dat bij jou past

Er is altijd wel een wijkgebouw bij jou in de buurt. Het kan zijn dat de activiteiten of de mensen in het wijkgebouw bij jou in de wijk niet helemaal bij jou passen. Gelukkig hebben we in Assen veel meer wijkgebouwen. Elk wijkgebouw organiseert andere activiteiten. We proberen zoveel mogelijk in te spelen op vragen die mensen in de wijk hebben. Bezoek dus meerdere wijkgebouwen om te kijken wat bij jou past. En als je vrijwilligerswerk wilt doen, dan kan dat natuurlijk ook!

Veel inwoners weten ons al goed te vinden, maar anderen kennen ons nog niet. Dus, wil jij nieuwe mensen leren kennen of ken je iemand die wel eens een leuke activiteit wil doen? Stap dan eens binnen bij één van de wijkgebouwen bij jou in de buurt. Graag tot ziens!


Sociale Kaart Assen

Op zoek naar een gezellige koffieochtend in jouw wijk? Wil je meer weten over een budgetcursus? Wil je graag bewegen of zoek je juist een plek om vrijwilligerswerk te doen? Je vindt het allemaal op de Sociale Kaart Assen.

Hoe werkt het?

Op de Sociale Kaart Assen vind je informatie van allerlei maatschappelijke organisaties. We delen hun aanbod van diensten, ondersteuning en activiteiten voor de inwoners van Assen. De kaart geeft een overzicht van alle vrij toegankelijke hulp en ondersteuning in de gemeente Assen. En waar je die, bij jou in de buurt, kunt vinden. Er zit vast iets voor je bij!

Op de Sociale Kaart Assen vind je informatie over sport, wonen, vervoer, vrije tijd en nog tal van andere onderwerpen. Je kunt zoeken op onderwerp, maar óók specifiek gericht op wijk.

Dus ook als je niet precies weet wat je zoekt, maar wel graag iets in je eigen wijk wilt, kun je op de Sociale Kaart terecht. Je vindt er meer informatie over de activiteit of organisatie en ook contactgegevens, zodat je direct weet waar je zijn moet en hoe je contact kunt opnemen.

Meer weten?

Ga naar www.socialekaartassen.nl en kies op onderwerp of direct op aanbod in jouw wijk.

Wijkgebouwen

Marsdijk:

De Dissel
Kleuvenstee 1A
9403 LT Assen
Tel: 0592-370 903

Peelo:

’t Markehuus
Scharmbarg 35
9407 EA Assen
Tel: 0592-346 209

Noorderpark:

De Componist
Paganinilaan 15
9402 VH Assen
Tel: 0592-408 050

Pittelo:

De MaasStee
Maasstraat 25
9406 RA Assen
Tel: 0592-341 600

Baggelhuizen:

Het Schakelveld
Witterhoofdweg 1 a
9405 HX Assen
Tel: 0592-398 126

Kloosterveen:

MFA Kloosterveste
Vesteplein 5
9408 ME Assen
Tel: 0592-355 552

Assen Oost:

De Zonnereep, Buurt- en Speeltuinvereniging Anreperstraat e.o.
Zonnedauwstraat 14
9404 JR Assen
[email protected]

De Schulp, Het huis van de Buurt
Buizerdstraat 10
9404 BB Assen
Tel: 0592-313 155

E.A.S. de Poort
Pelikaanstraat 127
9404 CL Assen
Tel: 0592-203 911

Open Hof (Assen Bloeit)
Sleutelbloemstraat 1
9404 GE Assen
[email protected]

Lariks:

Het Rode Kruis gebouw
Delft 73
9406 GD Assen
Tel: 0592-302 081

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: