Voorpagina Week van de Ontmoeting 2023 Voor ieder 1 Lekker in je vel DSV Mantelzorg WelzijnsKompas Hillegom-Lisse Buurtkracht Aemosa Gezond leven Wacht niet met hulp vragen HOZO In de problemen geraakt? Programma: Week van de ontmoeting Marente Jongeren in het vizier Stichting Welzijnskwartier
in de gemeente Hillegom & Lisse

Programma Week van de ontmoeting

Een kleine greep uit de meer dan 50 activiteiten die in Lisse en Hillegom georganiseerd worden in het kader van de Week van de Ontmoeting. Er is zo veel te doen, ook bij u in de buurt! Kijk voor het gehele programma op: www.herken-eenzaamheid.nl/­week-van-de-ontmoeting, u bent van harte welkom!

Woensdag 27 september

10.00 - 12.00 uur

Feestelijke opening Week van de Ontmoeting
In deze kick-off gaan we met elkaar op ontdekkingsreis en leren we van elkaar over eenzaamheid. We zoeken en maken écht verbinding met elkaar in deze workshop. Een workshop waarbij je gezien, gehoord en gewaardeerd wordt. Wil je graag iets kwijt aan wethouder Riet Austie (Lisse) over dit onderwerp? Zij gaat graag het gesprek aan.

Waar?
Bibliotheek Lisse, Koninginneweg 79a
Aanmelden is niet nodig.

Vrijdag 29 september

19.30 - 23.00 uur

Muziekbingo en DJ Suzie
Wil jij ook een keer dansen tussen de boeken? We maken er een leuk feestje van in de bibliotheek. Tussendoor spelen we muziekbingo. Ben je niet zo’n danser? Kom dan gewoon gezellig langs om wat te drinken en praten.

Waar?
Bibliotheek Lisse, Koninginneweg 79a
Aanmelden en meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Zaterdag 30 september

12.00 - 16.00 uur

Boom- & balkontuintjesfeest!
Adopteer samen met buren minimaal 3 stukjes grond rondom de stam van een boom, om daar een groene, kleurige plek van te maken. Mooi voor de buurt en fijn voor de insecten. Of ga samen met 3 buren aan de slag om jullie balkon te vergroenen. Meld je van te voren aan en kom gratis een pakketje biologische planten ophalen.

Waar?
Hillegom en Lisse
Aanmelden en meer informatie: www.welzijnskompas.nl

Maandag 2 oktober

10.30 - 13.00 uur

Maatje zoekt Maatje
Wil je graag een terrasje pakken of een wandeling maken, maar is er niemand die je kan vragen? Dan is het toch superfijn als je een appje kan sturen naar anderen die dat ook graag doen? Ontmoet onder het genot van een kop koffie en een lunch mensen met hetzelfde doel: samen leuke dingen doen.

Waar?
Eetcafé Lef, Heereweg 234 in Lisse
Aanmelden en meer informatie: www.welzijnskompas.nl

Woensdag 4 oktober

09.00 - 17.00 uur

Ontmoetingsgebakje; Geef kleur aan iemands dag!
Bestel vóór 29 september bij Welzijnskompas twee gratis gebakjes en haal deze op woensdag 4 oktober op. Verras een familielid, kennis of een buur in de straat die veel alleen is met een bezoekje, een gebakje en een goed gesprek. Een mooie ontmoeting kan kleur geven aan de dag!

Waar?
Hillegom en Lisse
Aanmelden en meer informatie: www.welzijnskompas.nl

Donderdag 5 oktober

19.00 - 21.30 uur

BuurtKracht workshop ‘Jouw droom voor de buurt’
Wat is jouw droom voor de buurt? Dat kan iets groots of kleins zijn. Deze avond mag je vrijuit dromen en kijken we welk klein stapje je kunt zetten om jouw droom wat dichterbij te brengen.

Waar?
Plein28, Henri Dunantplein 28 in Hillegom
Aanmelden en meer informatie: www.plein28.nl

Vrijdag 6 oktober

11.30 - 13.00 uur

Voorleeslunch
Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Kom jij ook lunchen en luisteren naar het verhaal dat wethouder Jan van Rijn komt voorlezen?

Waar?
Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 in Hillegom
Aanmelden en meer informatie: www.bibliotheekzuid­kennemerland.nl

Zaterdag 7 oktober

13.00 - 17.00 uur

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren
Kom op meer dan 20 adressen kijken en luisteren naar singer-songwriters, coverbands, koren, zangers, goochelaars, verhalenvertellers, harpisten, schilders en nog veel meer.

Waar?
Verschillende adressen in Lisse.
Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op
www.glurenbijdeburen-lisse.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: