Voorpagina Week van de Ontmoeting 2023 Voor ieder 1 Lekker in je vel DSV Mantelzorg WelzijnsKompas Hillegom-Lisse Buurtkracht Aemosa Gezond leven Wacht niet met hulp vragen HOZO In de problemen geraakt? Programma: Week van de ontmoeting Marente Jongeren in het vizier Stichting Welzijnskwartier
in de gemeente Hillegom & Lisse

LEKKER IN JE VEL

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Het gaat om kwaliteit van leven en lekker in je vel zitten. Met het invullen van het Positieve Gezondheid spinnenweb breng je in kaart hoe jij je gezondheid ervaart. Voel je je gelukkig of juist eenzaam? Lukt het je om de dagelijkse dingen te doen? Beleef je nog plezier aan je bezigheden? De welzijnsadviseur kan je hierbij ondersteunen. En over de uitkomsten samen het gesprek voeren. Je ervaart hoe fijn het is om kleine stappen te zetten.

Weer zin in de dag

Soms kom je met vragen bij de huisarts waarvoor medicatie niet het beste medicijn is. Omdat je je alleen voelt, geen energie hebt, je je overdag suf voelt en ‘s nachts niet kunt slapen. Het is fijn als iemand je helpt te ontdekken waar je energie van krijgt. In Hillegom en Lisse kan dat, via Welzijn op Recept.

Jeroen: “Via mijn huisarts kwam ik met een welzijnsrecept bij Welzijnskompas terecht. Ik zocht vanuit een burn–out activiteiten om te ontspannen én energie van te krijgen.

Zo kwam ik in contact met een wandelmaatje en met de Groeituin. Werken in de tuin en wandelen in de buitenlucht geeft me zoveel energie. Het is eigenlijk zo simpel en zo dichtbij.”

Welzijn op Recept is helemaal gratis. Neem contact op met je huisarts of bespreek het in een volgend bezoek. Je kunt ook direct contact met Welzijnskompas opnemen en een afspraak maken.

Bakkie Troost

Afscheid van een geliefde of een scheiding kan grote impact hebben op je eigen bestaan. Het gemis kan intens zijn of zich af en toe pijnlijk aandienen. Leven met zo’n breuk in je bestaan is niet altijd even makkelijk. Erover praten of samenzijn met anderen die vergelijkbare ervaringen hebben, kan helpen.

Wat bén je van harte welkom bij Bakkie Troost. Een plek voor mensen die leven met verlies van kort of lang geleden. Ontmoeting in een informele sfeer met ruimte om te delen en elkaar tot steun te zijn.

Kom zoals je bent! Een Bakkie Troost … voor jou, omdat je het zo goed kan doen! Vanaf 4 oktober 2023, in ‘t Poelhuys in Lisse elke eerste woensdag van de maand, van 10.00 uur tot 11.30 uur. Bel voor info of aanmelden met Welzijnskompas: 0252 - 757 100.

Lekker in je vel

Lekker in je vel, hoe ziet dat eruit voor jou? Waar krijg je energie van, doe je dingen die je leuk vindt of vergeet je weleens je eigen behoeftes? Lukt het om met uitdagingen om te gaan of zou je iets willen veranderen? Wil jij antwoord op bovenstaande vragen, kom dan naar onze cursus Lekker in je vel! gebaseerd op Positieve Gezondheid.

Op een ontspannen manier gaan we tijdens vijf bijeenkomsten samen aan de slag met hoofd, hart en handen. Zo krijg je meer zicht en grip op jouw welzijn en op wat jouw leven kleur geeft.

Lekker in je vel! start op vrijdag 29 september 2023 in ’t Poelhuys in Lisse. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten. Bel voor meer info of aanmelden met Welzijnskompas:
0252 – 757 100.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: