Voorpagina Voorwoord Magenta Zorg Meedenken aan de keukentafel - Energiecoaches van Heiloo Energie Zaffier: Ondersteuning bij werk, geldzaken en inburgering - Geldfit De Ambulante Coach GGZ Noord-Holland - dnoDoen dnoDoen Inloopspreekuur geldzaken - Tips voor lagere energierekening Tips voor besparen op gas Zaffier Zaffier - samen kom je verder Petra Jansen personal lifecoach - Brijder - Buurtsportcoach Brijder Jeugd ZorgMies - Bibliotheek Kennemerwaard - Koel Jeugdzorg Koel Jeugdzorg en JGGZ Horizon College - Met Fabienne Kennemer wonen. Kennemer Wonen De Buurtsportcoach

In de gemeente In Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Informatiepunt Digitale Overheid

Onderdeel van Digitale Overheid Spot

Wilt u iets regelen via de computer en kunt u wat hulp gebruiken? Of kent u iemand die hulp nodig heeft? Dan bent u bij Digitale Overheid Spot in de bibliotheek aan het goede adres.

We luisteren naar uw vraag en denken met u mee. We geven u direct informatie waarmee u verder kan. Of verwijzen u door naar de juiste organisatie. Ook is het mogelijk om gratis computercursussen te volgen. Dan kunt u voortaan zelf zaken regelen met de overheid via de computer. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis. Ook vindt u op diverse locaties buiten de bibliotheek DigiSpots. Op meerdere locaties kunt u zo hulp krijgen bij het regelen van digitale zaken met de overheid.

“Nadat mijn man was overleden, moest ik overheidszaken zelf regelen. Maar ik had geen idee waar ik moest beginnen. De bibliotheek hielp mij op weg”

Heeft u vragen over de overheid?

Bibliotheken helpen u verder bij Digitale Overheid Spot. Wilt u iets regelen met de overheid? Het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Digitale vaardigheden zijn hierbij nodig.

Bijvoorbeeld:

  • DigiD aanvragen
  • Zorgtoeslag aanvragen
  • Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs aanvragen

Daarvoor moet u wel kunnen omgaan met een computer en digitaal vaardig zijn. En een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien eenvoudiger dan u dacht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bibliotheek Kennemerwaard.
(vestigingen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Dijk & Waard)

T: 072 – 515 66 44
E: [email protected]
www.bknw.nl

‘Zonder deze hulp zou ik naar een verzorgingshuis moeten’

Mevrouw Schipper woont in Heiloo in een fijn appartement. Haar man is een aantal jaar geleden overleden aan Alzheimer en daarna werd haar leven eenzamer. Haar lichaam ging steeds meer achteruit en ze kon niet meer alles zelf in huis. De kinderen maakten zich zorgen en opperden een verhuizing naar een verzorgingshuis. Daar wilde mevrouw niets van weten. “Met een beetje hulp kan ik het prima redden.” Maar haar kinderen wonen niet in de buurt en hebben een druk leven met werk en kinderen.

De zoon van mevrouw Schipper heeft toen een pgb aangevraagd en een passende zorgaanbieder gezocht. Ze kwamen terecht bij ZorgMies en zij boden precies wat mevrouw nodig had. Een combinatie van huishoudelijke ondersteuning en begeleiding.

Twee keer per week is er hulp, die eerst even lekker het huis doorwerkt voor mevrouw en daarna is het vaste prik om samen boodschappen te doen. Lekker de verse dingen in huis halen bij het winkelcentrum in Egmond. Daar kijkt mevrouw echt naar uit.

Anja werkt via ZorgMies bij mevrouw Schipper: “Het is zo fijn om dit te kunnen doen voor mevrouw. Ze geniet echt van het moment dat ik er ben. We hebben inmiddels een band opgebouwd in de jaren dat ik haar ken. En dat is voor ons allebei heel fijn.”

Voor meer informatie: zorgmies.nl


Tevredenheid in Jeugdzorg?

Daar zit je dan met je handen in je schoot, je weet het niet meer. Je hebt al zoveel geprobeerd, het wil maar niet lukken met je kind.

Hulp erbij halen in je gezin?

Ik hoor je denken: ‘Oh nee, wat nou als ze mij niet snappen? of ‘Misschien vind ik die persoon niet prettig’, of ‘Wat nou als ze dingen zegt waar ik het helemaal niet mee eens ben, die niet passen bij mij of het gezin? Ik vind dit zo spannend!’ Vele gezinnen hebben de moed gevat en zijn gaan samenwerken met een professional van Koel Jeugdzorg die zij zelf kunnen kiezen. De reacties zijn positief, men geeft gemiddeld een 8.

Wat zeggen de mensen in de evaluatie die deze jeugdhulp hebben gehad?

‘Ik had een rustige hulpverlener die kijkt naar wat er wel goed gaat, dat vind ik fijn; Ik ben heel blij met de begeleiding, er is goed geluisterd en ik heb goede handvatten gekregen om verder te kunnen;

We zijn voor nu geholpen, het zou kunnen dat er in de toekomst nog hulp nodig is maar voor nu is het goed.’ Natuurlijk kan er ook onvrede zijn. Dan is het goed dat je hierover in gesprek gaat. Het is belangrijk om elkaar te vertellen dat je andere verwachtingen hebt. Rond 3 maanden als de samenwerking op gang is wordt dit gesprek gevoerd. Wij vinden het belangrijk dat de hulp zinvol is en aansluit bij jou en jouw gezin.

Voor meer informatie kijk op  www.koeljeugdzorg.nl of neem contact op met [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: