Voorpagina Voorwoord Magenta Zorg Meedenken aan de keukentafel - Energiecoaches van Heiloo Energie Zaffier: Ondersteuning bij werk, geldzaken en inburgering - Geldfit De Ambulante Coach GGZ Noord-Holland - dnoDoen dnoDoen Inloopspreekuur geldzaken - Tips voor lagere energierekening Tips voor besparen op gas Zaffier Zaffier - samen kom je verder Petra Jansen personal lifecoach - Brijder - Buurtsportcoach Brijder Jeugd ZorgMies - Bibliotheek Kennemerwaard - Koel Jeugdzorg Koel Jeugdzorg en JGGZ Horizon College - Met Fabienne Kennemer wonen. Kennemer Wonen De Buurtsportcoach

In de gemeente In Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Ondersteuning bij werk, geldzaken en inburgering

Je wilt graag grip houden op je eigen situatie. Maar wat als er iets gebeurt in je leven waardoor dit (tijdelijk) niet lukt? Je hebt bijvoorbeeld zorgen over je inkomen of je wilt inburgeren in Nederland. Sinds 1 januari 2023 kun je met alle vragen over werk, geldzaken en inburgering terecht bij Zaffier. Ontvang je al ondersteuning van de gemeente? De dienstverlening gaat door zoals je gewend bent.

Wat doet Zaffier?

Zaffier neemt een aantal taken over van de gemeente. Zo ondersteunt Zaffier je bij het vinden van (aangepast) werk of zorgt dat je een (tijdelijke) uitkering krijgt. Je kunt er terecht voor ondersteuning bij geldzorgen of schulden. Of voor het aanvragen van de energietoeslag. Zaffier is er voor de (startende) ondernemers en ondersteunt werkgevers bij sociaal ondernemen en geeft advies over het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking. Zaffier voert ook de inburgering uit voor de gemeenten en geeft nieuwkomers de ondersteuning die zij nodig hebben.

Wat kun je verwachten van Zaffier?

 • Je hebt één aanspreekpunt.
 • Het contact is persoonlijk en vriendelijk.
 • Onze consulent gaat met je in gesprek en kijkt naar wat je nodig hebt en wat je zelf kunt.
 • Jouw inkomen is geregeld en er ligt snel een plan klaar om het weer zelf te kunnen. Hierdoor krijg je rust en ruimte om mee te doen of weer te gaan werken.
 • Je weet waar je aan toe bent. Wanneer je bijvoorbeeld antwoord kunt verwachten. En waarom wij sommige gegevens nodig hebben.
 • De consulent is betrokken. Als je weer aan het werk bent, neemt de consulent bijvoorbeeld nog even contact met je op om te vragen hoe het gaat.

Meer mensen beter helpen

Om iedereen goed te ondersteunen, is samenwerking nodig tussen gemeenten en andere partijen. We kunnen zo beter inspelen op veranderingen en leren van elkaars kennis en ervaring.

Daarom is een deel van de werkorganisatie BUCH, samen verder gegaan met Halte Werk en WNK als Zaffier. Met één regionale uitvoeringsorganisatie kunnen we meer mensen beter helpen. Zaffier voert de Participatiewet, inburgering en schuldhulpverlening uit voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest.

Waarvoor kun je bij Zaffier terecht?

 • Ondersteuning bij het vinden van (aangepast) werk.
 • Lukt het werken niet? Dan krijg je een (tijdelijke) uitkering van ons.
 • Ondersteuning bij geldzorgen of schulden.
 • Aanvragen energietoeslag.
 • Ondersteuning bij het inburgeren.
 • Ondersteuning van jongeren bij studeren, werken, geldzaken en zorg(en).
 • Ondersteuning voor de (startende) ondernemers. Ondersteuning van werkgevers bij:
 • werving, selectie en detachering van personeel;
 • het aannemen van mensen die ondersteuning nodig hebben;
 • regelingen en subsidies;
 • advies over de verschillende mogelijkheden van sociaal ondernemen. Denk aan montage en verpakking, maar ook werken op locatie.

Kom in contact

Maak een afspraak bij jou in de buurt. Zaffier is te bereiken op 088 40 46 000 of via de website www.zaffier.nl.

Samen kom je verder!

Zaffier ondersteunt inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest bij werk, geldzaken en inburgering. Met een groot netwerk en goed opgeleide specialisten maken we gebruik van kansen en talenten. We gaan voor ontwikkeling, binnen en buiten de regio. Inwoners kunnen op ons terugvallen. Inwoners hebben één aanspreekpunt en kunnen makkelijk bij ons terecht. Zowel fysiek als online.

We kijken samen naar wat er nodig is. Zo houden inwoners zelf grip op de situatie en de ondersteuning die zij krijgen. Wetten, regels en beleid geven grenzen, maar zijn niet allesbepalend. Het gaat erom dat de inwoner zelf weer verder kan. Soms is dat met wat ondersteuning. Het is ons doel dat iedereen meedoet. Dat iedereen in de maatschappij een plek krijgt. Met genoeg financiële middelen om van te leven. Een plek waar iemand tot zijn recht komt. Maar tot die tijd doen we het samen, want samen kom je verder!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: