Voorpagina Voorwoord Stroomopwaarts ROGplus - Seniorenwelzijn ROG Plus De Mantelzorgtest Vrijwilligers - Positief denken Zwem- en Recreatiebad de Kulk Stichting Aanzet - Stroomopwaarts Stichting Aanzet Gemeente Vlaardingen Chatten met de psycholoog Mevis

Vrijwilligers

zijn goud waard in de zorg!

Zorg en welzijn zonder vrijwilligers is tegenwoordig ondenkbaar. Vrijwilligers hebben een grote impact op de kwaliteit van de zorg en het leven van mensen. Naast mantelzorgers, zorgen vrijwilligers dat mensen langer thuis kunnen wonen en dat de mantelzorger ontlast wordt. Hierdoor is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht.

Daarnaast zijn vrijwilligers in de zorg actief in verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, binnen gezondheid- en welzijnsinitiatieven in de wijk of buurt, GGz-instellingen, gehandicaptensector en meer. Vrijwilligers ondersteunen groeps- of individuele activiteiten, bieden respijtzorg, assisteren zorgverleners bij praktische werkzaamheden, schenken koffie. Veel vrijwilligers zijn binnen zogenaamde buddy- of mentorcontacten actief, waarin zij op individueel niveau sociale en/of emotionele steun bieden of een coachende rol hebben. Al die vrijwilligers zorgen ervoor dat mensen die van zorg afhankelijk zijn méér aandacht en hulp krijgen, en zoveel mogelijk het leven kunnen leiden zoals zij dat willen.

Vrijwilligerswerk iets voor jou?

Wil jij iets zinvols betekenen voor kwetsbare mensen in Vlaardingen? En wil je daar bovendien wat van leren en jezelf verder kunnen ontwikkelen? Denk eens aan vrijwilligerswerk. Je helpt hiermee een ander, maar vooral ook jezelf! Mensen die een ander helpen, groeien zelf ook, beleven nieuwe ervaringen en doen nieuwe contacten op; win-win dus. Er is altijd iets wat past bij jouw interesses en ervaring.

Lijkt het je leuk om wat voor anderen te doen? Op www.KLiKvrijwilligers.nl staan heel wat leuke vrijwilligersbanen. Voor één keer, voor af en toe, of voor elke week. Net wat jij wilt! Kun je niet kiezen uit alle vrijwilligersvacatures, of weet je nog niet goed wat je écht wilt? Loop langs bij KLiK Vrijwilligers aan de Waalstraat. Wij kunnen je adviseren. Lukt het niet om langs te komen? Maak een afspraak voor een gesprek.

Positief denken

durf jij het aan?

Voel jij je wel eens eenzaam en vraag je jezelf af wat jij zelf kunt doen om je minder eenzaam te voelen? Dit kan soms al heel gemakkelijk, bijvoorbeeld door jezelf een andere boodschap te vertellen. Je eenzaam voelen is iets anders dan eenzaam zijn.

Als je al heel lang deze gedachten hebt en jezelf steeds vertelt dat je eenzaam bent, dan veranderd er niets. Zeker niet als je een stap kan zetten om er iets aan te doen. Door positiever in het leven te staan en jezelf het waard vinden om jouw mooiste leven te leven wordt het écht leuker! Wil je meer verbinding met anderen? Begin dan bij jezelf! Vanuit de verbinding met jezelf kan je gemakkelijker contact met een ander maken. Een affirmatie is een krachtige gedachte die je voor jezelf dagelijks herhaalt totdat je het gaat geloven. Het geeft je meer zelfvertrouwen én vertrouwen in jouw eigen leven. Affirmaties kunnen je helpen bij jouw doelen en uitdagingen en geven je innerlijke rust.

Hoe doe je dit?

Spreek de affirmaties uit de afbeelding hardop uit. In het begin is dat misschien nog wat ongemakkelijk voor je. Doe dit iedere dag en je gaat merken dat je positieve uitwerking gaat ervaren. Ook helpt het wanneer je deze affirmaties ophangt op een plek waar je regelmatig op de dag komt. Telkens lees je weer die positieve zinnen. En het mooie is, na herhaling gaat jouw brein deze nieuwe boodschap geloven! Durf jij deze uitdaging aan?

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: