Voorpagina Voorwoord Stroomopwaarts ROGplus - Seniorenwelzijn ROG Plus De Mantelzorgtest Vrijwilligers - Positief denken Zwem- en Recreatiebad de Kulk Stichting Aanzet - Stroomopwaarts Stichting Aanzet Gemeente Vlaardingen Chatten met de psycholoog Mevis
ZORG

& Ondersteuning | In de gemeente Vlaardingen

Tanja Ooms (rechts) en Sonja Brand (links)

Meedoen

doe je mee?

Op bezoek bij Tanja Ooms en Sonja Brand die enthousiast het platform Meedoen opnieuw opgestart hebben. Ze zijn communicatie- en participatieadviseurs van Rogplus en oprichters van Fief. (www.fief.nl)

Wat is Meedoen eigenlijk?

“Rogplus vindt het belangrijk dat cliënten of hun mantelzorgers meedenken over onze dienstverlening.”, benadrukt Tanja. “Dat noemen wij Meedoen!”

Wie kunnen er mee doen?

“Mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) die ondersteuning ontvangen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)”, vertelt Sonja. “Meedoen is er ook voor mensen die voor iemand zorgen die ondersteuning vanuit de Wmo ontvangt. Ook dan kun je met ons mee-
denken.”

“We willen een zo groot mogelijke groep bereiken. Alle deelnemers zijn gelijk en er is voldoende ruimte voor je persoonlijke verhaal.”, geeft Tanja aan. “We zien Meedoen als een soort cliëntenpanel, waar gevraagd en ongevraagd advies aan Rogplus gegeven kan worden.”

Hoe kun je Meedoen?

“Je kunt op verschillende manieren meedoen. Je kunt naar de bijeenkomst komen. Of als je liever digitaal mee wilt doen, dan kan dit ook.”, legt Sonja uit.

Waarom Meedoen?

“Wij willen de hulp, die wij bieden, onderzoeken en verbeteren. Ook willen we samen op zoek gaan naar nieuwe creatieve oplossingen, zoals Fief.” roept Tanja enthousiast. Meedoeners zijn zo de verbindende schakel tussen Rogplus en de cliënten.

Meer informatie?

Wil je Meedoen? Of wil je eerst wat meer informatie? Laat het ons weten via [email protected]

Ze gaan je

echt kennen

Waarom vrijwilligerswerk zo leuk is? Selma en Inge, vrijwilligers bij ontmoetingscentrum De Bijenkorf in Holy, delen hun ervaring.

© Seniorenwelzijn
Selma en Inge achter de bar in ontmoetingscentrum De Bijenkorf

“De meeste mensen komen het centrum al blij binnen. Zij komen vaak voor een van de clubs. Maar er komen ook mensen binnenlopen voor een kop koffie. We merken wel eens dat mensen ergens mee zitten. Dan maken we een praatje en stellen we een leuke club (activiteit) voor. Je leert de mensen echt kennen en zij ons. Het is dankbaar vrijwilligerswerk”, aldus Selma.

De Bijenkorf heeft 20 barvrijwilligers die in tweetallen samenwerken. Op dit moment komt het team een paar teamleden te kort, maar daar gaat het team goed mee om. Inge: “Iedereen is behulpzaam en neemt z’n verantwoordelijkheid. Door vragen voor bijvoorbeeld vervanging in de groepsapp te delen, worden zaken vaak snel opgelost. We zijn ons er allemaal van bewust dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Daardoor kunnen we echt op elkaar rekenen”.

Ze voegt toe: “We hebben gewoon een heel leuk team. Tijdens vergaderingen zijn we serieus. Daar delen we onze ideeën en onze mening en denken we mee. Daaromheen hebben we het samen gezellig. Net als tijdens het jaarlijkse overlegbuffet en tijdens het teamuitje. Ik zit zelfs in de evenementencommissie.”

Selma en Inge verwelkomen graag nieuwe teamgenoten. Enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om in een knus en toegankelijk ontmoetingscentrum actief te zijn.

Meer informatie?

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij De Bijenkorf? Bel Marjolein van Dooren op 06 -57 31 44 68 of mail naar [email protected]. Bezoek www.seniorenwelzijn.nl voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Seniorenwelzijn.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: