Voorpagina Voorwoord Rijnstad Buurtbemiddeling Incluzio Rheden Ondersteuning voor jeugd en gezin Ondersteuning in het dagelijks leven Dorpscoaches Buurtbemiddeling - Attent Attent Zorg en Behandeling Informatiepunt Digitale Overheid - Innoforte Innoforte Stichting Stoer - E-health
in de gemeente Rheden

Is zorg en welzijn er in de toekomst nog wel voor iedereen? Wel met de Incluzio manier!

De vraag naar zorg en welzijn neemt toe – budgetten en mankracht juist niet. We worden ouder, het aantal ouderen groeit en we blijven langer thuis wonen. Tegelijkertijd wonen er meer kwetsbare mensen in de buurten. Denk aan nieuwe Nederlanders en mensen die voorheen in een verzorgingshuis of ggz-instelling woonden. Er is dus geen ontkomen aan: we moeten zorg en welzijn anders organiseren om iedereen – ook in de toekomst - de juiste ondersteuning te kunnen blijven bieden.

En dat kán. Incluzio Rheden doet dit door niet naar een protocol of zorgindicatie te kijken, maar naar de behoeften, talenten en situaties van inwoners. We werken samen met andere professionals, vrijwilligers én buurtbewoners. Samen helpen we mensen – jong en oud - weer op weg, met of zonder zorgindicatie. Soms door langdurige begeleiding, soms met één gesprek.

We zetten waar mogelijk eigen sociale netwerken, bestaande buurtinitiatieven en ook digitale oplossingen in.

We zijn er ook om met u mee te denken en ondersteunen bij leuke ideeën of initiatieven voor uw buurt. Of voor het vinden van vrijwilligerswerk. We hebben veel kennis en contacten die u verder helpen.

Meer weten? Kijk op onze website of loop eens binnen bij een van onze informatiepunten:

www.incluziorheden.nl/informatiepunten

De dorpsteams van Incluzio Rheden

Elk dorpsteam van Incluzio Rheden bestaat uit klantcoaches, dorpscoaches, (voor)schoolmaatschappelijk werkers en een wooncoach. Zij werken nauw samen en kunnen zo maatwerk ondersteuning bieden aan alle inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal die dat nodig hebben.

Dorpsteams
Incluzio Rheden:

Liever zelf aan de slag?

U kunt ook kijken wat u zelf al kunt doen op het gebied van uw hulpvraag. Via onze website hebt u keuze uit meer dan 100 gratis digitale trainingen op verschillende onderwerpen. Te doen vanuit huis op een moment dat u het beste uitkomt. Wel zo handig. Denk aan onderwerpen als mantelzorg, eenzaamheid, autisme, rouw of stress. Kijk op www.incluziorheden.nl/trainingen voor een overzicht van alle trainingen.

Hebt u vragen over (mantel)zorg, welzijn, geld en administratie, opvoeding, groepsactiviteiten, buurtinitiatieven of vrijwilligerswerk?

Onze dorpsteams helpen u graag op weg. Zij hebben een groot netwerk en weten wat er te vinden en doen is in de gemeente. Loop gerust eens binnen bij een van onze informatiepunten in Velp, Rozendaal, Rheden of Dieren. Of bel of mail met uw dorpsteam om uw vraag te stellen.

Dorpsteam Velp (ook voor Rozendaal):
Heeckerensstraat 201
[email protected]
026-303 63 06

Dorpsteam Rheden (ook voor De Steeg en Ellecom):
Meester B. van Leeuwenplein 3
[email protected]
026-303 63 05

Dorpsteam Dieren (ook voor Spankeren en Laag Soeren):
Ericaplein 5
[email protected]
026-303 63 04

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: