Voorpagina Voorwoord Meander Groep Heerlen Eenzaamheid onder ouderen PlusPunt Medisch Centrum Gezond ouder worden Apetito Geldproblemen, zorgen of vragen? Wij helpen Gemeente Kerkrade Vervolg hulp bij geldproblemen Wonen Limburg Wat je moet weten over een burn-out Koraal Groep - E-health Koraal Groep Bibliotheek Kerkrade

Hulp nodig? Vraag erom!

Het lijkt soms alsof u alles zelf moet doen in het leven. Toch is er meer hulp beschikbaar dan u denkt. De gemeente Kerkrade investeert voortdurend in allerhande diensten om het dagelijks leven van de inwoners van de stad makkelijker te maken. Bijvoorbeeld bij boodschappen doen, contact leggen met anderen, geldzorgen en zelfs als u zelf niet weet wat u nodig hebt.

Boodschappen doen

De BoodschappenBus is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren die niet meer zelf hun boodschappen kunnen doen. U wordt thuis opgehaald, naar de supermarkt vervoerd en weer thuisgebracht. Ook wordt u door vrijwilligers begeleid en geholpen bij het boodschappen doen.

Contact leggen met anderen

Meer Contact. Zo heet de online training die inwoners helpt die meer contact willen met anderen. Het programma biedt handvatten om makkelijker sociale contacten aan te gaan en is bedoeld voor mensen die zich zekerder willen voelen in het contact met anderen.

Mensen ontmoeten

De Ontmoetingsbus rijdt vier dagdelen per week door alle buurten en wijken in Kerkrade.

De bus nodigt mensen uit om een kop koffie met elkaar te drinken en het gesprek met elkaar aan te gaan. Daarvoor hoeft u dus niet ver te reizen, want de bus komt naar uw buurt toe.

Eenzaamheid melden

Kent u iemand die last heeft van eenzaamheid? Of hebt u zelf genoeg van het eenzaam zijn? Het Meldpunt Eenzaamheid zoekt, samen met iemand die zich eenzaam voelt, passende ondersteuning en helpt mensen weer op weg.

Geldzorgen

De GeldWijzerWinkel helpt bij vragen en zorgen over geld. Welke gevolgen hebben bijvoorbeeld verlies van werk, een echtscheiding of pensioen? Ook als u huur, gas, water, licht of de ziektekostenverzekering niet kunt betalen, kan de GeldWijzerWinkel u helpen.

Meedenken

De naam zegt het al, een meedenker (onafhankelijke cli├źntondersteuner) is iemand die met u meedenkt en die u helpt om uw vragen helder te krijgen. Dat kan gaan over geldzaken, opvoeding, zorg-aanvragen, onderwijs, wonen of werk. Een meedenker helpt bij het stellen van de juiste vragen, het bedenken van oplossingen en het maken van keuzes. De hulp van een meedenker is gratis.

Meer weten?

Kijk op www.kerkrade.nl, bel 14 045 of mail naar [email protected].