Voorpagina Voorwoord Meander Groep Heerlen Eenzaamheid onder ouderen PlusPunt Medisch Centrum Gezond ouder worden Apetito Geldproblemen, zorgen of vragen? Wij helpen Gemeente Kerkrade Vervolg hulp bij geldproblemen Wonen Limburg Wat je moet weten over een burn-out Koraal Groep - E-health Koraal Groep Bibliotheek Kerkrade
in de gemeente Kerkrade

Geldproblemen, zorgen of vragen? Wij helpen

Inwoners van Kerkrade met administratieve vragen, financiële problemen en (dreigende) schulden worden op verschillende manieren geholpen.

In samenwerking met de gemeente Kerkrade, werken de organisaties Kredietbank Limburg, Impuls en Schuldhulpmaatje samen om burgers in Kerkrade te helpen hun financiën (weer) op orde te krijgen. De samenwerking onderling wordt als prettig ervaren. Medewerkers van de verschillende organisaties weten elkaar goed te vinden, de lijnen naar elkaar zijn kort.

De Geldwijzerwinkel zorgt voor preventie van schulden

Medewerkers van Impuls, de Kredietbank, Schuldhulpmaatje en de gemeente Kerkrade informeren burgers over hun financiële situatie. U kunt zonder afspraak tijdens openingstijden bij de Geldwijzerwinkel terecht als u vragen heeft over bijvoorbeeld de energieknip, toeslagen of wat er gebeurt als uw leefsituatie verandert.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u uw baan verliest, u gaat scheiden of met pensioen gaat. En wat gebeurt er als een jongere 18 wordt? Op het moment dat blijkt dat er schulden dreigen te ontstaan, verwijzen de medewerkers van de Geldwijzerwinkel u door voor een Quickscan.

De Quickscan brengt je situatie in kaart voor schuldhulpverlening

In een gesprek met een maatschappelijk werker of een Sociaal Raadslid, samen met iemand van de kredietbank, brengen we uw situatie in kaart voor schuldhulpverlening.

Een Quickscan gesprek is altijd op basis van een afspraak. U kunt contact opnemen met de receptie van Impuls voor het inplannen van een gesprek.

De Voorzieningenwijzer onderzoekt waar u recht op hebt

U kunt ook een aanvraag doen voor een afspraak met de Voorzieningenwijzer. Getrainde vrijwilligers komen dan op afspraak op huisbezoek en bekijken samen met u op welke toeslagen of gemeentelijke voorzieningen u recht heeft en of er goedkopere mogelijkheden zijn voor energie of zorgverzekeringen. Een afspraak voor de Voorzieningenwijzer maakt u via Impuls.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: