Voorpagina Voorwoord Zaanse Zomertour Energiehulp & geldzorgen De Bieb voor de Zaanstreek Zorgen voor elkaar Odion Wormer Vitaal ouder worden en langer thuis wonen Slimotheek - Netwerk Dementie Het Sociaal Wijkteam helpt u op weg Jongerenloket Zaanstad Humanitas - De Bieb Langer zelfstandig wonen in je eigen woning Zorgcirkel - Netwerk Dementie Regio College - E-health
in de gemeente Zaanstad

Ondersteuning bij een scheiding

Als je uit elkaar gaat is dat een ingrijpende gebeurtenis, die grote veranderingen met zich meebrengt. Door een scheiding kan het contact tussen de ouders onderling of tussen ouder en kind schade oplopen. Humanitas heeft 2 programma’s ontwikkeld, die voorkomen dat de situatie verslechtert en die als doel hebben om zowel de ouders als het kind te ondersteunen. 

BOR: Begeleide omgangsregeling

Willen jullie begeleiding bij het tot stand komen van een omgangsregeling met jullie kind(eren)? Humanitas BOR richt zich op het begeleiden van gescheiden ouders. Het belang van het kind staat daarbij voorop; hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden. De begeleiding vindt plaats door gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. De ondersteuning duurt in principe 6 maanden. Daarna kunnen jullie beiden weer zelfstandig verder met de regeling.

De Scheidingsbuddy

Vraag je je af wat er allemaal geregeld moet worden? Of zit je met verschillende emoties en wil je graag je verhaal aan iemand kwijt? De scheidingsbuddy kan jou helpen. Door naar je te luisteren, door samen overzicht te krijgen en door mee te denken over de praktische zaken. Zodat je steun ervaart in deze lastige fase van iemand die niet direct betrokken is bij de situatie. Een scheidingsbuddy biedt hulp vanuit gelijkwaardigheid, jouw hulpvraag staat hierbij centraal. De ondersteuning is tijdelijk, met als doel dat je na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunt.

Meer informatie?

Kijk op www.humanitas.nl/zawa/bor of neem contact op met Peter Dinkla (coördinator) op telefoonnummer 06-20502663

Vragen over zorg? Het Informatiepunt helpt gratis

Voor het regelen van zorgzaken zijn we steeds vaker aangewezen op onze digitale vaardigheden. Eva Smit, Informatiepuntmedewerker bij De Bieb, ziet steeds meer Zaankanters vastlopen in de digitale (zorg)wereld: “Ze weten eigenlijk wel hoe ze iets moeten doen, maar zijn onzeker en bang om fouten te maken. De consequenties kunnen namelijk groot zijn.”

Vanuit zeven locaties in de Zaanstreek staan Eva en haar collega’s klaar om mensen hulp te bieden. Bijvoorbeeld met het aanmaken van een DigiD, het installeren van zorgapps of het invullen van een digitale vragenlijst. De medewerkers van De Bieb worden daarbij ondersteund door een team van enthousiaste vrijwilligers. Een van hen is Rob. Hij is al sinds 2015 actief bij De Bieb en heeft inmiddels heel wat mensen in de Zaanstreek geholpen met hun digitale vragen. “De Bieb is dé plek waar mensen terecht kunnen met allerlei hulpvragen en op een laagdrempelige manier geholpen worden”, vertelt Rob. “Door mijn vrijwilligerswerk bij De Bieb leer ik zelf ook van klanten en blijf ik mezelf ontwikkelen. Dat maakt het voor mij extra leuk.”

Kan het Informatiepunt u helpen?

Het Informatiepunt van De Bieb voor de Zaanstreek is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Wilt u een afspraak maken? Dat kan op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur. Bel of stuur een WhatsApp bericht naar (075) 617 22 52 – optie 2 in het keuzemenu.

U kunt op afspraak langskomen in de bibliotheek, Wijkcentrum De Poelenburcht of Buurtcentrum De Bovenkruier.

Meer informatie?

debieb.nl/informatiepunt

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: