Voorpagina Voorwoord Rijnstad Buurtbemiddeling Incluzio Rheden Ondersteuning voor jeugd en gezin Ondersteuning in het dagelijks leven Dorpscoaches Buurtbemiddeling - Attent Attent Zorg en Behandeling Informatiepunt Digitale Overheid - Innoforte Innoforte Stichting Stoer - E-health
in de gemeente Rheden

Ondersteuning voor jeugd en gezin

Vragen over opvoeden of opgroeien? U kunt voor praktische vragen, voorlichting, leuke activiteiten of het ontmoeten van andere ouders of jongeren terecht bij Incluzio.

JGDWRK: aanspreekpunt voor de jeugd

Ons team JGDWRK is er voor alle kinderen en jongeren uit de
gemeenten Rheden en Rozendaal. De Dorpscoaches Jeugd zijn hét aanspreekpunt voor de jeugd tot en met 27 jaar.

Zo organiseren zij wekelijks open inlopen in Dieren, Rheden en Velp waar jongeren samen kunnen kletsen, gamen of knutselen. Ook zijn er activiteiten zoals huiswerkondersteuning. Daarnaast organiseren zij, vaak ook samen met partners, diverse jeugdactiviteiten in de schoolvakanties.

Kijk op wegwijsinrhedenrozendaal.nl voor alle vaste en vakantieactiviteiten van JGDWRK.

Schoolmaatschappelijk werkers als vaste gezichten op school of bij de opvang

Als er twijfels of zorgen zijn over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, of als er thuis, op school of in de buurt problemen zijn, biedt Incluzio Rheden schoolmaatschappelijk werk. Samen met intern begeleiders of ondersteuningsteams van school kijken we wat een kind nodig heeft om weer goed mee te kunnen doen.

Dit gebeurt ook al voordat een kind 4 jaar wordt. De voorschools maatschappelijk werker is er voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders als er vragen zijn over gedrag, opgroeien en opvoeden. Zegt uw gevoel dat er iets aan de hand is met uw kind, maar u weet niet precies wat? Mail naar [email protected] en zij denken met u mee.

ZORG JIJ VOOR EEN ziek of gehandicapt persoon UIT JOUW OMGEVING?

Als je voor iemand zorgt, is het vaak moeilijk om dat te combineren met andere dingen als werk, school of ontspanning. En juist ook aan jezelf blijven denken is belangrijk. Alleen als jij lekker in je vel zit, kun je goed voor iemand anders zorgen.
Wil je hier informatie, advies of praktische hulp bij? Of loop je ergens tegenaan? Neem dan gerust contact met ons op, wij kijken dan samen met partnerorganisaties wat we voor jou kunnen betekenen.

2023: JONGE MANTELZORGERS (BRUSJES) IN DE SCHIJNWERPERS

Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Moet je daarom thuis meehelpen of maak je je vaak zorgen? Dan ben jij een mantelzorger, oftewel een brusje.

Wij zijn in juni met Pro Persona Connect en MVT Rheden/Rozendaal een campagne gestart speciaal voor jongeren als jij. We geven lessen op basisscholen en gaan in gesprek met jonge mantelzorgers om samen leuke activiteiten te ontwikkelen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: