Voorpagina Voorwoord Rijnstad Buurtbemiddeling Incluzio Rheden Ondersteuning voor jeugd en gezin Ondersteuning in het dagelijks leven Dorpscoaches Buurtbemiddeling - Attent Attent Zorg en Behandeling Informatiepunt Digitale Overheid - Innoforte Innoforte Stichting Stoer - E-health
in de gemeente Rheden

Kijkje achter de schermen bij dorpscoach Ingrid

Dorpscoaches van Incluzio Rheden: wat doen zij zoal voor inwoners? We nemen een kijkje in de keuken bij Ingrid Jansen, dorpscoach in Rheden. Op een doodgewone maandag lopen we met haar mee.

8.30: Start met thee en e-mails

Ingrid begint haar werkdag met het doorlopen van haar mail. Er is er onder andere eentje binnen gekomen van de werkgroep Open Dag van Dorpshuis Rheden, die dit jaar samenvalt met het Bonte Schaap festival. Ingrid zal hier de promotie doen van de open inloop, die door Incluzio wordt ondersteund.

Vandaag heeft Ingrid telefoon- en maildienst namens het dorpsteam Rheden, dus ze beantwoordt ook daar de inkomende vragen of zet deze als nodig door naar collega’s.

Ze checkt tot slot nog wat nieuwsbrieven, waaronder die van Rheden Nieuws en die van NLvoorelkaar. Bij deze laatste zit soms een inwonersvraag waar ze iets in kan betekenen. Helaas, dit keer niets.

9.00: Overleg Woonzorgnet

Met een consulent van Woonzorgnet, een zorgonderneming die mensen met een GGZ indicatie begeleidt bij wonen, werken en zinvolle dagbesteding, wordt gekeken wat we samen nog meer kunnen voor en met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Het idee ontstaat om Vitale Verbindingen, een Arnhemse herstelcommunity, te bezoeken voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen.

9.30-10.15 Straatpraat met wijkbewoners

Een gat in Ingrids agenda, dus een uitgesproken moment om even de straat op te gaan. In verband met de vakantie van dorpscoach Tycho gaat ze dit keer alleen op pad. Ze spreekt een aantal mensen aan om te kijken wat er speelt in de wijk. Ze maakt meteen van de gelegenheid gebruik om de wekelijkse informatiepunten te noemen waar mensen naartoe kunnen komen met allerlei vragen.

10.30: Afspraak Wiekent Rheden

Ingrid ondersteunt de organisatie van Dorpsfeest Rheden als onderdeel van ‘Rheden 450 jaar’. Als aanvulling op de initiatieven vanuit Stichting Wiekent Rheden kijkt zij welke lokale organisaties of verenigingen mogelijk ook een deel van het feestprogramma willen verzorgen. Zo heeft ze het March & Showband-dweilorkest bereid gevonden om op te treden.

12.00-12.30: Pauze

12.30: Overleg bridgeclub

Samen met een vrijwilliger van een lokale bridgeclub kijkt Ingrid naar de mogelijkheden voor financiële ondersteuning voor hun clubkas. Ingrid kijkt welke subsidies er hiervoor bestaan en kan eventueel ondersteunen bij het formuleren van de aanvraag.

13.30-16.00: Open inloop dorpshuis Rheden

Hier is Ingrid wekelijks te vinden. Dit keer komt er onder andere een meneer met een vraag over energiekosten. Hij heeft een naheffing gekregen en zijn maandelijkse bedrag is sterk opgehoogd. Hij weet niet goed hoe hij dit moet gaan betalen. Ingrid tipt hem een afspraak te maken met een energiecoach voor tips en advies voor het verlagen van zijn energieverbruik. Daarnaast verwijst Ingrid naar Humanitas voor de zogenoemde ‘potjes’ bij de gemeente en stichtingen voor mogelijke extra steun. Vaste prik op de maandagmiddag bij de inloop is het aanwaaien van een vast clubje dames die samen Rummikub spelen. En Ingrid zou Ingrid niet zijn als ze niet even bij hen gaat buurten, zo ook vanmiddag!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: