Voorpagina Voorwoord De Passerel Steunouder, voor een steuntje in de rug Gemeente Epe Ontdek de pleegouder in uzelf Centrum voor Jeugd en Gezin Kom kinderopvang Centrum voor Jeugd en Gezin vervolg Mantelzorgers staan er niet alleen voor Viattence Mode & Co - E-health Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Kom Kinderopvang, ieder kind is uniek
ZORG

& ondersteuning | In de gemeente Epe

Schoolarts, jeugdverpleegkundige en logopedist (GGD)

Tijdens de schooltijd bezoekt uw kind deze specialisten om te kijken naar de groei, ontwikkeling en gezondheid op de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Steunpunt Mantelzorg (Koppel-Swoe)

Is uw kind jonger dan 25 jaar en helpt hij/zij vaak een handje bij de zorg van een ziek familielid? Dan spreken wij van jonge mantelzorgers. In de gemeente Epe biedt Steunpunt Mantelzorg ondersteuning aan uw kind als dat nodig is. Denk aan een luisterend oor, contact met leeftijdsgenoten in een vergelijkbare situatie en de organisatie van ontspannende activiteiten.

Kindermiddagen (Koppel-Swoe)

Voor kinderen van 4-12 jaar worden er in de Huizen van de Buurt kindermiddagen georganiseerd. Die staan in het teken van leeftijdsgenoten ontmoeten, samen activiteiten ondernemen en nieuwe ervaringen opdoen.

VoorleesExpress (Koppel-Swoe)

Om de taalontwikkeling van kinderen van 2 tot 8 jaar te stimuleren, zet Koppel-Swoe VoorleesExpress in. Een (vrijwillige) voorlezer komt 20 keer bij u thuis om uw kind(eren) voor te lezen, (taal)spelletjes te doen en te bespreken hoe u voorlezen een blijvende plek kan geven in uw gezin. Ook bezoekt u samen de bibliotheek en krijgt uw kind een bibliotheekpas.

Melding doen

Hulp bij verward gedrag
en problemen in de buurt

Inwoners van Epe kunnen nu makkelijker hulp krijgen als ze zich zorgen maken over iemand die zich vreemd gedraagt. Er is een speciaal telefoonnummer voor advies: 088 933 55 00. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 08.30 uur tot 23.00 uur. Deskundigen geven dan advies over wat u kunt doen. Bel altijd 112 als er direct gevaar is.

De gemeente helpt ook met problemen op straat. Ziet u bijvoorbeeld losse stoeptegels, kapotte straatlampen of iets wat verloren of gevonden is? Dit kunt u melden op de website www.epe.nl/melding-doen. De gemeente gaat dan aan de slag met uw melding. U krijgt bericht over wat er gebeurt via MijnEpe. Voor dringende problemen kunt u ook bellen met de gemeente.

Voel u veilig, overal en altijd.

Een Steunpunt voor meldingen en advies bij huiselijk geweld en kindermishandeling

Veilig Thuis staat klaar voor iedereen die advies en ondersteuning nodig heeft bij het aanpakken van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit initiatief is niet alleen voor degenen die zelf hulp zoeken, maar ook voor mensen die zich zorgen maken over de veiligheid van anderen. Professionals in het veld kunnen eveneens een beroep doen op Veilig Thuis. Het maakt niet uit of u alleen vermoedens hebt of zeker weet dat er iets mis is. Het delen van uw zorgen is een cruciale eerste stap naar het vinden van een oplossing. Veilig Thuis biedt een luisterend oor en praktische adviezen om de situatie aan te pakken. Bij vragen, twijfels of om een situatie te melden, kunt u gratis bellen naar Veilig Thuis op het nummer 0800-2000.

Deze hulp is er om te zorgen dat zowel volwassenen als kinderen in een veilige thuisomgeving kunnen leven. Het nemen van die eerste stap om te bellen kan een groot verschil maken in iemands leven.

Veilig thuis kunt u ook bellen voor verwaarlozing, stalking, huwelijksdwang, getuige van huiselijk geweld, financiƫle uitbuiting, misbruik seksueel geweld, ouderengeweld en conflictscheidingen. Kijk voor meer informatie op de website www.veiligthuis.nl.

Een vermoeden is genoeg om uw zorgen te delen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: