Voorpagina Voorwoord Fontys Hogeschool Limburg Positief Gezond De Zorggroep Interview met Machteld Huber De Maaspoort Aan de slag met het spinnenwebmodel Incluzio Venlo Gemeente Venlo Zorgloket - Herstelacademie Alles over stress - PASSIE-protocol Venlo.fit De gezonde basisschool De Zorggroep - Spring Kinderopvang Spring Kinderopvang Eet je gezond!(?) Apetito Venlo Cultuur Ontwikkelaars - De Maaspoort Cultuur Ontwikkelaars Balans bewindvoering Venlo - Moonen Notaris Van der Putt Advocaten Gezondheid: Een vak apart voor je toekomst

‘Ziek worden van de post’

Dit klinkt voor veel mensen heel vreemd, maar helaas hoor ik deze opmerking regelmatig in onze spreekkamer. De postbode brengt voor veel mensen vaak alleen slecht nieuws. Brieven van deurwaarders die onbegrijpelijk zijn en heel dreigend overkomen.

Dikwijls verdwijnen deze brieven diep achterin een la, maar niet uit het hoofd. We noemen het niet voor niks een ‘schuldenlast’, het is een last die dagelijks wordt meegedragen. Schaamte speelt daarin een grote rol. Vaak wordt aangenomen dat het iemands eigen schuld is als er financiële problemen zijn. Maar neem van mij aan, het kan iedereen overkomen!

Met één financiële tegenvaller kan het al misgaan

Geen financiële buffer

Het ontbreken van een financiële buffer is vaak de start van veel problemen. Met één financiële tegenvaller kan het dan al misgaan. Stapelen de problemen zich op, dan trekken mensen zich steeds verder terug uit de samenleving. Meedoen wordt steeds moeilijker.

Leven van dag tot dag

Impuls-beslissingen horen daarbij, waardoor de problemen alleen maar groter worden in plaats van kleiner.

Meestal komen cliënten via een gesprek met de gemeente bij ons terecht. De schrik zit er dan vaak goed in, want bewindvoerders hebben niet altijd een goed imago.

Met een persoonlijk gesprek kunnen we deze onzekerheid wegnemen en een plan maken. Zo’n plan geeft overzicht, houvast en een perspectief. Het tijdelijk onder bewind gaan, geeft veelal rust, waardoor er ruimte in het hoofd komt en er gewerkt kan worden aan persoonlijke doelen en uiteindelijke naar financiële gezondheid.

Kun jij hulp gebruiken?

Wil jij weten of we ook iets voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon: 077-8519448
Email: [email protected]

Bereikbaarheid:
Ma – Do, 09:00 – 11:00 uur

Als het noodlot opeens onverwachts toeslaat

U leidt een onbezorgd leven. U en uw naasten genieten samen ten volle. Geen moment houdt u rekening met naderend onheil. Tot het noodlot opeens onverwachts toeslaat. U wordt bijvoorbeeld getroffen door een ernstig ongeval of beroerte en bent plots wilsonbekwaam. Het kan ook u zomaar overkomen. Het tijdig regelen van een levenstestament kan in zo’n situatie veel zorgen voor u en uw naasten wegnemen.

Vaak wordt gedacht dat een echtgenoot/partner of kinderen alle zaken kunnen regelen als u daar zelf niet meer toe in staat bent, maar dat is een misverstand. Als u géén levenstestament heeft dan zijn zij niet automatisch bevoegd om u te vertegenwoordigen. De verkoop van bijvoorbeeld een woning kan dan alléén plaatsvinden nadat het vermogen van degene die wilsonbekwaam is geworden, onder bewind is gesteld. Zelfs al is de echtgenoot/partner mede-eigenaar van de woning. Dus niet uw naasten, maar de rechter beslist wie namens u mag handelen door benoeming van een bewindvoerder.

Indien u de tussenkomst van een rechter liever niet wenst dan kunt u in een levenstestament iemand aanwijzen - in wie u het volste vertrouwen heeft - om uw belangen te behartigen. Dit kan uw partner zijn, (één van) uw kinderen of een ander persoon.

Meer informatie?

Indien u dit wenst te regelen dan kunt u contact opnemen met Moonen Notarissen op 077-3231888 of via [email protected] voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Het is ook goed om over een opvolger van deze vertrouwenspersoon na te denken als ook deze niet meer in staat is om zijn of haar taken te vervullen.

Deze persoon of personen worden dan uw gevolmachtigde(n). In het levenstestament geeft u dus zelf aan wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen, als u het niet meer zelf kan of wil doen. Het gaat om de betaling van de rekeningen, belastingzaken, pensioen, verzekeringen maar ook de verkoop van uw huis en hypotheekzaken. Ook wensen rondom het doen van schenkingen aan bijvoorbeeld kinderen en kleinkinderen kunnen worden opgenomen. Daarnaast kunt u persoonlijke wensen opnemen voor het al dan niet mogen verrichten van medische handelingen (wel of niet behandelen, euthanasieverklaring).

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: