Voorpagina Voorwoord Kennemer Wonen WonenPlus Alkmaar Vangnet vergroten De Ambulante Coach Project G’oud Alkcare - Kop-Zorgt Werkt Kop-Zorg Magentazorg - Bibliotheek Kennemerwaard Eenzaamheid onder jongeren Ivanka’s verhaal over autisme - E-health Brijder
in de gemeente Alkmaar

Leerlingen in de zorg zijn de toekomst

Hartverwarmende kwaliteit van zorg leveren staat bij ouderenzorgorganisatie Magentazorg bovenaan. Om dit te kunnen bieden, is het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. Als leerling en medewerker krijg je volop de ruimte om je te ontwikkelen.

Nieske Simoons, hoofd HRM en Opleiden: “Leerlingen in de zorg zijn de toekomst. Het is van belang dat zij hun talenten en vaardigheden met plezier kunnen ontdekken en ontwikkelen. Cliënten verdienen immers de beste zorg.” Ilse de Graaf is zij-instromer leerling Verzorgende IG en vindt het leren bij Magentazorg ontzettend leuk. “Het is afwisselend. Ik ga elke maandag naar school en een aantal dagen in de week naar mijn werk.”

MagentAcademy

Bij Magentazorg is MagentAcademy de voordeur. MagentAcademy helpt de leerling bij de eerste stappen richting de zorg. En op een persoonlijke manier. “Leerlingen ontvangen bij de start van hun opleiding een warm welkom door een persoonlijk geschreven kaartje van hun werkbegeleider. Dat wordt ontzettend gewaardeerd. Samen met de school en de leerling bekijken we welk type onderwijs en begeleiding het beste bij de student past”, aldus Nieske.

Samenwerking en maatwerk

Verder werkt Magentazorg nauw samen met scholen uit de regio. Mirjam Ferwerda, docent verpleegkunde op Vonk: “Er zijn altijd korte lijnen en dat is fijn.” Magentazorg is een erkend en aantrekkelijk leerbedrijf in de regio. Dat viel landelijk ook op: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) benoemt Magentazorg in 2023 tot een van de drie Beste Leerbedrijven van het land in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Een prestatie om trots op te zijn.

Kijk voor meer informatie op magentazorg.nl.

Ondersteuning bij digitale (zorg)zaken

Bibliotheken helpen u verder tijdens diverse spreekuren en cursussen

Wilt u iets regelen via de computer en kunt u hulp gebruiken? Of kent u iemand die hulp nodig heeft? Dan bent u bij de bibliotheek aan het goede adres. Hier luisteren we naar uw vraag en denken met u mee. We geven u direct informatie waarmee u verder kan. Of verwijzen u door naar de juiste organisatie. Ook is het mogelijk om gratis cursussen te volgen. Dan kunt u voortaan zelf zaken regelen met de overheid of huisarts via de computer. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis.

Vragen over...

Taal, rekenen, digitale vaardigheden, digitale zorg of digitale overheid? Contact met de overheid, huisarts of het ziekenhuis? Het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Digitale vaardigheden zijn hierbij nodig. Bijvoorbeeld:

  • DigiD aanvragen
  • Zorgtoeslag aanvragen
  • Inloggen in het patiëntenportaal

Daarvoor moet u wel kunnen omgaan met een computer en digitaal vaardig zijn. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien eenvoudiger dan u dacht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bibliotheek Kennemerwaard (vestigingen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Dijk & Waard).
T: 072 – 515 66 44
E: [email protected]
www.bknw.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: