Voorpagina Voorwoord Oosterpoort Gezondheid: Een vak apart voor je toekomst Fontys WeenerXL - SWZ Zorg Weener XL SWZ zorg Uw geldzaken op orde Hulp of ondersteuning Apetito 's-Hertogenbosch Fysiotherapie & Ergotherapie Langer Thuis Koning Willem I College - Logopedie Helpt - Paulien Uitvaartbegeleiding Koning Willem I College Huijbregts Notarissen - Farent Huijbregts Notarissen Adviseurs Farent Huis 73 - Mee de Meent Groep Huis 73
ZORG

& ondersteuning | In de gemeente ’S-Hertogenbosch

Uw geldzaken

op orde

Het kan zó gebeurd zijn. Een plotselinge daling van uw inkomen. Een hoge rekening die u niet had zien aankomen. Veel mensen schamen zich voor hun geldproblemen. Niet nodig! Verlos uzelf liever van uw zorgen en kom in actie. In ‘s-Hertogenbosch staat de gemeente klaar om inwoners te ondersteunen bij schulden, zelfs als deze nog in een beginnende fase verkeren.

Hulp bij thuisadministratie en geldzaken

U kunt natuurlijk iemand uit uw omgeving vragen om u te ondersteunen bij uw administratie of bij het invullen van ingewikkelde formulieren. Maar als dit niet mogelijk is, zijn er vrijwilligers in de gemeente ’s-Hertogenbosch beschikbaar om u te helpen uw administratie op orde te krijgen.

Hulp van Vrijwilligers bij Thuisadministratie

Als u behoefte heeft aan hulp bij uw thuisadministratie kunt u bijvoorbeeld terecht bij de Koo-wijkpleinen, Humanitas Thuisadministratie of het regionaal trainingscentrum. Voor jongeren is er dropzone, of Get a Grip van Humanitas. Na een intakegesprek komt een vrijwilliger bij u thuis. De vrijwilliger leert u langzamerhand zelf uw papieren weer op orde te krijgen en met uw bankzaken om te gaan. De bedoeling is dat u het zelf leert doen. Dus u zit gewoon naast de vrijwilliger, u kijkt mee. En gaandeweg neemt u het zelf over.

Cursussen om Beter met Geld om te Gaan

Voor degenen die hun financiële vaardigheden willen verbeteren, worden vaak gratis cursussen georganiseerd. Bekijk welke cursussen binnenkort beschikbaar zijn via www.kijkopkoo.nl.

Voorkomen van Schulden

Als het u niet lukt om uw rekeningen op tijd te betalen en u dreigt in de schulden te raken, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Neem contact op met Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG). EHBG is er voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch met vragen en zorgen over geld. De medewerkers bieden gratis en vrijblijvend hulp en advies. Ze helpen u grip te krijgen op uw geldzaken.

Het kan ook voorkomen dat de gemeente hulp aanbiedt zonder dat iemand zich heeft aangemeld.

Dit gebeurt als er achterstanden zijn met het betalen van vaste lasten, zoals huur, hypotheek, zorgverzekering, gas, water, licht en gemeentebelasting. Organisaties zijn verplicht dergelijke achterstanden te melden, zodat de gemeente tijdig hulp kan aanbieden.

Digitale Hulp voor Jongere

Jongeren die hulp nodig hebben bij het regelen van digitale zaken met de overheid kunnen terecht bij de Digidingen-desk. Hier vinden ze informatie, tips en stappenplannen.
Kijk voor meer informatie op www.digidingen-desk.nl.

Bron: www.kijkopkoo.nl

WIJKPLEINEN KOO

 1. Binnenstad,
  Bethaniestraat 2,
  telefoon (073) 615 31 40
 2. Boschveld,
  Zernikestraat 2,
  telefoon (073) 206 81 40
 3. Haren, Donk en Reit,
  Ploossche Hof 85,
  telefoon (073) 844 27 05
 4. De Hambaken,
  Het Wielsem 1,
  telefoon (073) 642 11 00
 5. De Helftheuvel,
  Helftheuvelpassage 109,
  telefoon (073) 622 16 06
 6. De Kiek,
  Dageraadsweg 39,
  telefoon (073) 687 26 40
 7. Nieuw Zuid,
  Jac. van Looystraat 5,
  telefoon (073) 206 83 33
 8. Rosmalen,
  Hoff van Hollantlaan 1,
  telefoon (073) 615 30 00
 9. Maaspoort en Empel,
  Troelstradreef 160,
  telefoon (073) 206 80 81

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: